Можна з упевненістю сказати, що макаронні вироби є на кожній кухні. Адже страви з них виходять смачні, а час приготування — мінімальний. До того ж різноманітність макаронів дозволяє готувати ресторанні шедеври на домашній кухні.
Відварені макарони, заправлені рослинною олією — вже є самостійною та поживною стравою. Смак можна вдосконалити, додавши улюблений соус, сир, шматочки м’яса, овочів або грибів.
Якщо Ви полюбляєте макарони, тоді наступна добірка зі страв спеціально для Вас!
5 смачних страв з макаронних виробів
Щоб їжа вийшла смачною та привабливою, потрібно не тільки вміти її правильно готувати. Дуже важливо вибирати якісні та правильні продукти. Макаронні вироби від METRO - це завжди якісний товар, з якого виходять смачні страви.
- Паста Пене Араб’ята . Дуже проста в приготуванні. Робимо соус з цибулі, гострого перцю, вина, часнику та томатів. Потім до нього додаємо цю пасту або ту, що у Вас є вдома. Готову страву зверху посипати твердим сиром. Бачите, як все просто!
- Макаронна запіканка . Відварюємо макарони, нам підійдуть великі або середні за розміром. Викладаємо їх у форму для запікання. Зверху заливаємо сумішшю з томатів, яєць, сиру та олії. Прянощі використовуємо на власний смак. За 5 хвилин до готовності посипаємо сиром.
- Паста Болоньєзе . Якщо не брати до уваги подробиці, то це звичайні макарони з томатом та фаршем. Засвоївши цю інформацію, Ви швидко зможете приготувати чудову страву!
- Паста з тунцем та оливками . Готується дуже легко. Для неї потрібен консервований тунець, голівка часнику, оливки та біле сухе вино. Робимо соус із цих інгредієнтів, а потім в нього додаємо відварені макарони.
- Паста Карбонара . Ну, куди ж без неї? В оригінальному рецепті цієї пасти немає пармезану та бекону. Натомість до складу входить сир «Пекоріно Романо» та сало «Гуанчале». Спробуйте Пасту Карбонара так, як готують її італійці.
Поріжте сало невеликими шматочками, додайте дрібно нарізаний часник та наріжте цибулю. Це все перемістити на розігріту сковорідку, додайте туди 2 яйця та тертий сир. Відразу зніміть з вогню, щоб не звернулись яйця. Саме в цей соус додаємо відварені спагеті. Смачного!
Як приготувати макарони, щоб вони не злипалися: декілька порад
Пропонуємо Вашій увазі покрокову інструкцію, щодо правильного приготування макаронних виробів:
- Кидайте макаронні вироби лише у киплячу воду. Співвідношення – на 100 г продукту 1 л води.
- Одразу зменште вогонь та періодично помішуйте.
- Додайте ложку рослинної олії.
- Чекайте готовності!
Ось бачите, щоб приготувати смачні популярні страви, не знадобиться багато часу та грошей! З макаронами все набагато простіше, дешевше та легше!