Скумбрія - це та риба, яку багато хто традиційно уявляє собі в копченому або солоному вигляді. І її особливий смак не сплутати з іншими рибами, як і її вигляд. Скумбрія дуже жирна риба і тому не завжди чи не всім підходить у смаженому вигляді.
Однак, познайомившись із цим рецептом, ми дізналися, як швидко та смачно приготувати скумбрію, щоб вона вийшла ніжною та апетитною!
А головне, для її приготування потрібно лише 20 хвилин часу.
Легка гострина перцю-чілі, солодощі цибулі та помідорів, аромат лимона, приготовлені зі скумбрії, здатні побити всі рейтинги приготування рибних страв. Ви оціните скумбрію з нового боку.
Як смачно приготувати скумбрію з гострим перцем та помідорами
Складові:
- Скумбрія – 1 шт (з широкою спинкою);
- Оливкова олія - 2 столові ложки;
- Золота цибуля - 1 шт середнього розміру;
- Перець чилі - 1 шт;
- Болгарський перець – 2 шт;
- Морква – 1 шт;
- Помідори (можна чері) – 5 шт;
- Сік лимона (лайма) - 3 столові ложки;
- Кмин - 1 чайна ложка;
- Зелень петрушки
- Чорний мелений перець - 1/4 чайної ложки
- Сіль
Приготування скумбрії з гострим перцем та помідорами:
1. Перш ніж приготувати скумбрію, необхідно підготувати продукти. Почистіть та вимийте овочі. Обробіть рибу, відокремте голову і начинки.
2. Акуратно, зробивши надріз по спинці скумбрії, розділіть її навпіл і видаліть хребет.
3. Щоб зручніше було приготувати скумбрію на сковороді, розріжте кожну її половинку на дві частини.
Скумбрія підготовлена. Тепер слід її натерти сіллю і відставити убік, поки ви займатиметеся овочами.
4. Перед початком нарізки овочів поставте на вогонь сковороду і розігрійте в ній масло. Потім поріжте цибулю півкільцями або чвертькільцями, як у нашому випадку.
До цибулі, на Ваш розсуд, ви можете додати часник, порізавши його скибочками. Для цього достатньо буде 3 зубочки.
5. Поки ви різали цибулю, сковорода розігрілася до потрібної температури. Відправте цибулю на сковороду і смажте до золотистого легкого кольору.
6. Соломкою поріжте моркву, вона також потрібна, щоб смачно приготувати скумбрію. Часу на її різання вистачає, щоб підсмажилася цибуля.
7. Додайте моркву до цибулі в сковорідку.
8. Неможливо приготувати скумбрію із гострим перцем, без «власне» самого перцю. Ріжемо наш гострий перець кільцями та відкладаємо його убік. Тому що для підсмаження моркви, на відміну від цибулі, потрібно трохи більше часу. І ми можемо встигнути нарізати і болгарський перець.
9. Болгарський перець поріжте півкільцями.
10. Змішайте гострий та болгарський перець та відправте їх разом на сковорідку.
11. Помідори краще нарізати часточками. У такому вигляді не заважатиме шкірка і самі помідори збережуть свій аромат. Та й на загальній картині страви так вони виглядатимуть якнайкраще.
12. Додайте ваші помідори до сковороди до інших овочів.
Зачекайте, доки помідори пустять свій сік і стануть трохи м'якими. Для цього можна трохи посолити овочі. Щоб смачно приготувати скумбрію, необхідно приділити особливу увагу овочам.
13. Укладіть шматочки скумбрії на овочі. Але можна трохи звільнити простір під рибою, щоб уникнути підгоряння овочів.
Через 3 хвилини акуратно переверніть шматочки, зачекайте ще кілька хвилин і знову поверніть їх у вихідне положення.
14. Приправте скумбрію чорним меленим перцем, кмином, посипте петрушкою і полийте соком лимона (лайма).
Вимкніть вогонь та накрийте кришкою сковороду. У такому положенні залишити рибу на 5-7 хвилин.
15. Смачна скумбрія з гострим перцем та помідорами готова!
Якщо Ви любитель гострого, то можете поекспериментувати з кількістю гострого перцю. При поєднанні гострого та болгарського перцю, в даному рецепті, один до двох, риба вийшла дуже соковита і смачна, а овочі мають приємну нотку гостроти. Рисовий гарнір чудово доповнює смак скумбрії з огляду на те, що ця риба з високим рівнем жирності.
Якщо Ви шукаєте оригінальний та простий рецепт, що приготувати на святкову вечерю, то неодмінно спробуйте приготувати скумбрію за нашим рецептом. Вам вдасться здивувати не лише гостей на святі, але й ви гарантовано залишитеся задоволені.