
Якщо ви ще не вирішили, що приготувати цими вихідними на вечерю, то запечені тефтелі чудово підійдуть. Зробити їх досить просто і поки ви будете готувати салат, вони чудово запечуться в духовці. Готові запечені тефтелі подавайте разом із класичними спагеті та вашим улюбленим томатним соусом.
Пропонуємо Вам базовий рецепт, використовуючи який ви зможете приготувати запечені тефтелі на свій смак, просто змінивши вид м'яса.
Апетитні запечені тефтелі для недільної вечері
Цей рецепт розрахований на 20 шт тефтелей. Загальний час приготування 30-40 хвилин.
Інгредієнти:
- М'ясний фарш - 500 г;
- Яйця - 1 шт;
- Панірувальні сухарі - ? склянки;
- Петрушка - ? чашки;
- Часник - 1 зубчик;
- Цибуля ріпчаста або цибуля-шалот - ? чашки;
- Томатна паста - 1 столова ложка;
- Сіль - 1 чайна ложка або за смаком;
- Мелений чорний перець - 1 чайна ложка.
Приготування:
1. Попередньо розігрійте духовку до 200°С, злегка змастіть олією форму для випічки і відкладіть убік.
2. Дрібно наріжте петрушку, а часник і цибулю - поріжте дрібними кубиками. У мисці з'єднайте всі інгредієнти разом, і ретельно перемішайте руками. Скачайте приблизно 20 тефтелей і покладіть у підготовлену форму для запікання. Запікайте тефтелі до золотистого кольору, протягом 20 хвилин або трохи довше залежно від виду м'яса.

У рецепті ви можете сміливо замінити петрушку на шпинат або капусту, а також можна додати тертий пармезан для вишуканого солонуватого присмаку тефтелей. Для особливих гурманів додайте як спецію порошок каєнського перцю. Варіанти можливостей тут безмежні!



