
Цей рецепт запеченої курки підходить як для приготування цілої курки, так і для її окремих частин. У цьому випадку ми використовували курячі ніжки. Дуже смачною виходить курка, завдяки ароматному темному пиву, у ній зберігається сік і додатково створюється гарний насичений соус. Рецепт запеченої курки передбачає наявність пряних трав, часнику, нарізаної моркви та пива. Спробуйте і ви приготувати курку за нашим рецептом!
Чудовий рецепт запеченої курки з пряними травами в пиві
Цей рецепт запеченої курки розрахований на 4 порції, загальний час приготування становить 60 хвилин.
Інгредієнти:
- Курячі ніжки - 5-6 шт;
- Часник - 1 ціла головка;
- Бекон або панчетта - 100 г;
- Морква - 2 шт;
- Лавровий лист - 4 шт;
- Ягоди ялівцю (необов'язково) - 1 ст.ложка;
- Прованські трави (сушені розмарин, чебрець, базилік тощо) - 1 ст. ложка;
- Темне пиво - 1,5 чашки або 1 пляшка;
- Сіль і перець за смаком.
Приготування:
1. Попередньо розігрійте духовку до 200°С. І підготуйте продукти: почистіть часник на зубочки, поріжте моркву великими шматочками, бекон або панчетту розріжте на смужки. Тепер натріть курячі ніжки сіллю з перцем і помістіть у форму для запікання. Додайте до курки часник, бекон (панчетту), моркву і спеції.

2. Налийте пиво у форму з куркою і поставте в духовку.

3. Запікайте 15 хвилин, потім переверніть курячі ніжки і запікайте ще 15 хвилин. Переверніть ще два рази з тим же проміжком часу. Після четвертого перевороту, курка має набути карамелізованого кольору і соусу з пива.

Цей чудовий рецепт запікання курки з пряними травами в пиві має низку переваг порівняно з іншими рецептами. По-перше, м'ясо курки залишається соковитим, а по-друге, ви отримуєте чудовий соус, який можете використовувати як підливу. Готову курочку подавайте з картопляним гарніром. А також можете поставити пляшечку пива на стіл до обіду.

