Італійський салат із креветками та апельсином

Італійський салат із креветками та апельсином

Так приємно, коли кожен прийом їжі стає особливим, навіть звичайний обід. Саме тому готуючи щось удома можна дозволити собі щось вишукане та новеньке. Наприклад, італійський салат з креветками та апельсином. Ця корисна страва, багата на вітаміни, білки та рослинні жири, дасть вам змогу не тільки насититися, а й насолодитися пряним, злегка гострим смаком італійської кухні. Самі по собі креветки, приготовані окремо без доповнень, дуже смачні, але в поєднанні з апельсином, приправлені оцтом і олією в спеціях, стають неймовірно апетитними. Салат із креветками та апельсином стане гарною закускою на вашому столі. Спробуйте приготувати його за нашим рецептом і побалуйте своїх близьких.

Це цікаво

Італійський салат із креветками та апельсином

Цей рецепт розрахований на 4 порції. Час приготування 25 хвилин.

Інгредієнти:

Для салату:

  • Креветки сирі - 20 шт (очищені);
  • Апельсин - 3 шт;
  • Зелені маслини - 1 чашка;
  • Рукола - 4 чашки;

Для приправи:

  • Діжонська гірчиця - 2 ст. ложки;
  • Цибуля-шалот - 1 ст. ложка;
  • Часник (дрібно порізаний) - 1 ст. ложка;
  • Сіль - 1 чайна ложка;
  • Чорний мелений перець - 1/2 чайної ложки;
  • Білий бальзамічний оцет - 1/4 чашки;

Для прованської олії:

  • Оливкова олія холодного віджиму - 2 чашки;
  • Часник (видавлений на часникодавці) - 2 зубчики;
  • Червоний перець - 1 ст. ложка (шматочками);
  • Лавровий лист - 1 шт;
  • Чебрець - 1 гілочка.

Приготування:

1. У невеликій каструлі нагрійте оливкову олію, з часником, шматочками червоного перцю, лавровим листом і чебрецем. Настоюйте все протягом 20 хвилин, а потім процідіть олію і поверніть її знову в каструлю. Занурте в олію креветки і варіть їх до рожевого кольору. Вийміть готові креветки з олії та розкладіть на тарілці застигати.

2. Тим часом зробіть приправу для салату. У маленькій мисці змішайте разом гірчицю, цибулю-шалот (попередньо порізану), подрібнений часник, сіль, чорний перець і білий бальзамічний оцет, безперервно помішуючи до однорідної маси. Очистіть апельсин від шкірки та поріжте шматочками.

3. У великий салатник помістіть креветки, шматочки апельсина, маслини та руколу. Заправте все з приправою, ароматною олією з прянощами і струсіть. Італійський салат з креветками та апельсином готовий і його можна подавати до столу.

Смачного!

Повернись живим