Любителі цвітної капусти неодмінно оцінять її незвичний хрусткий смак у поєднанні з болгарським перцем, зеленню та сиром. Цей цікавий салат із цвітної капусти цілком можна віднести до числа дієтичних салатів. "Грін", як ми назвали салат, дуже простий у приготуванні й багатий на корисні речовини та вітаміни. І всі його інгредієнти гармонійно поєднуються один з одним, доповнюючи і переливаючись грою смаку.

Цвітна капуста неймовірно смачна в будь-якому вигляді: у вареному, смаженому, печеному і навіть сирому. Саме в сирому вигляді цвітна капуста зберігає всі свої корисні властивості. І наш "кулінарний шедевр" - салат із цвітної капусти містить якраз інгредієнти в сирому вигляді.
"Грін" - дивовижний салат із цвітної капусти
Свою незвичну назву "Грін", салат із цвітної капусти отримав за вміст у ньому великої кількості зелені. Саме зелень доповнює салат корисними речовинами, яких нам так не вистачає, особливо в міжсезоння.
Цей рецепт розрахований на 4 порції. Час приготування: 15 хвилин.
Інгредієнти для салату з цвітної капусти:
- Цвітна капуста - 300 г;
- Сир твердий - 100 г;
- Болгарський перець - 2 шт;
- Шпинат - 1/2 пучка;
- Рукола - 1/2 пучка;
- Кріп - 1/4 пучка;
- Соєвий соус - 2 столові ложки;
- Яблучний оцет - 1 столова ложка;
- Оливкова олія - 2 столові ложки;
- Сіль - 1/3 чайної ложки;
- Перець чорний - 1/4 чайної ложки.
Як приготувати салат із цвітної капусти:
1. Заздалегідь підготуйте всі необхідні інгредієнти: ретельно вимийте цвітну капусту, болгарський перець і зелень.

2. Приготування салату з цвітної капусти, починати потрібно з самої капусти. Поріжте її на шматочки середнього розміру, щоб проглядалися її красиві суцвіття.

3. Перекладіть цвітну капусту у великий салатник, залийте соєвим соусом і перемішайте. Поки ви займатиметеся іншими продуктами, соєвий соус добре просочить цвітну капусту, трохи пом'якшить її та наситить ароматом. Для цього п'яти хвилин буде достатньо.

4. Поки цвітна капуста насичується соусом, підготуйте болгарський перець. Наріжте його акуратними довгими смужками.

5. Для салату з цвітної капусти підійдуть різні сорти сиру з вираженим смаком. Ми брали твердий голландський сир, але сир фета теж буде гарний тут. Наріжте сир або поламайте його на шматочки вручну. Додайте в салатник до цвітної капусти болгарський перець і сир.
6. Руколу не обов'язково різати, просто порвіть її на шматочки руками. Існує думка, що саме такий спосіб підготовки зелені зберігає в ній найбільшу кількість вітамінів. Цю інформацію не перевірено, але салату це надає доволі пікантного та середземноморського вигляду. Салати з руколою дуже багатьом подобаються за її дещо грибний присмак.

7. Шпинат також порвіть шматочками вручну. А слідом за ним і кріп.

8. Змішайте разом в окремому посуді оливкову олію, оцет, сіль і перець. Після чого заправте інгредієнти отриманим соусом. Обережно двома ложками перемішайте салат із цвітної капусти.

9. Дайте салату трохи настоятися і після цього ваш салат із цвітної капусти "Грін" готовий!

Подавайте салат "Грін" до столу як закуску до рибних або м'ясних страв. Сподіваємося, наш салат із цвітної капусти посяде почесне місце серед ваших повсякденних страв.



