Топ-3 рецепти салату з тунцем

Тунець - один із видів риби, який можна вживати в сирому, запеченому та консервованому вигляді. У ньому максимум користі для організму: ненасичені жирні кислоти, білок, амінокислоти. Тому, якщо вам цікавий рецепт салату з тунцем, нижче наведемо три найцікавіші комбінації.

Топ-3 рецепти салату з тунцем

Користь тунця

Тунець вважається низькокалорійним продуктом. Поживна цінність сирої риби - 140 ккал. Запеченої - 187 ккал. Консервований тунець має калорійність 240 ккал. За будь-якого виду обробки в тунці зберігаються Омега-3 та Омега-6 жирні кислоти. Саме тому рибу можна в будь-якому вигляді включати в харчування спортсменів і людей, які бажають скинути вагу.

Важливі поради перед приготуванням салату

Кілька рекомендацій допоможуть приготувати страву правильно.

Консервований тунець можна брати як подрібнений, так і шматочками. Перед додаванням у страву з нього потрібно злити рідину.

Якщо обраний тунець в олії, його можна не зливати, а використовувати як заправку для салату, додавши лимонний сік і зелень.

Як соуси для салату з тунцем можна використовувати сметану в комбінації з часниковим пюре або зеленню, сметану з додаванням спецій, оливкову олію з лимонним соком, соєвий соус.

Якщо весь салат не з'їдений відразу, зберігати його потрібно в щільно закритому контейнері. Це допоможе захистити інші продукти в холодильнику від запаху риби.

Топ-3 рецепти салату з тунцем

Салат із тунцем, авокадо та огірком

Для приготування потрібно взяти:

  • тунець консервований - 150 г;
  • огірок свіжий середній - 2 шт;
  • авокадо - 1 шт;
  • лист салату - 2 шт;
  • олія оливкова - 2 ст.л.;
  • часник - 1 зубок;
  • сік лимона - 1 ч.л.
  • сіль - за смаком.

Перед приготуванням авокадо очищають від шкірки та звільняють від кісточки, нарізають соломкою. Огірок миють. Також ріжуть соломкою. До овочевої суміші додають подрібненого тунця.

Для соусу змішують оливкову олію, лимонний сік і роздавлений зубчик часнику. Ним заправляють страву, яку потім викладають на листя салату, покладене на широку тарілку.

Салат із тунцем і яйцем

Для приготування на думку беремо:

  • тунець консервований - 150 г;
  • яйце куряче варене круто - 4 шт;
  • майонез легкий - 3 ст. л;
  • лист салату - 2 шт;
  • морква відварна - 1 шт;
  • цибуля зелена - кілька гілочок;
  • сіль і перець за смаком.

Варені яйця та моркву нарізають кружечками. До них додають подрібнений консервований тунець і нашатковану зелену цибулю. Салат заправляють майонезом і викладають на вимите свіже листя салату. Насолоджуйтеся оригінальною стравою!

Порада: якщо взимку складно знайти листя салату, його можна замінити шпинатом або пекінською капустою. А як додаткові добавки підійдуть каперси, твердий або плавлений сир, відварена картопля.

Салат із тунцем, картоплею та болгарським перцем

Для приготування страви знадобиться:

  • тунець консервований подрібнений - 1 б.;
  • перець солодкий червоний - 2 шт;
  • картопля відварена в мундирі - 3 шт;
  • сир твердий - 100 г;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • майонез - для заправки;
  • зелень, сіль і перець.

Болгарський перець очищають від плодоніжки та насіння, ріжуть соломкою. Відварену картоплю та цибулю нарізають кубиками. Твердий сир труть на великій тертці, а зелень дрібнять. Усі інгредієнти змішують, заправляють майонезом, доводять до смаку сіллю і меленим чорним перцем. Приємного апетиту!

Зверніть увагу: тунець небажано вживати в їжу людям із нирковою недостатністю, вагітним жінкам і дітям до 3 років.

Джерело: Блог Comfy

Повернись живим