10 найкращих страв для любителів м'яса

Про користь м'ясних продуктів точиться багато суперечок, але, незважаючи ні на що, страви зі свинини, яловичини, птиці, кролятини, дичини залишаються бажаними у більшості. М'ясо можна смажити, варити, запікати, тушкувати, коптити. Крім того, з м'яса готують усілякі закуски, салати. Таким чином існує багато рецептів святкових і повсякденних страв. Розглянемо найпопулярніші з них.

10 найкращих страв для любителів м'яса

Найсмачніші м'ясні страви

1. Свинина "гармошка"

Великий шматок надрізається, натирається сумішшю перцю і часнику. У кишеньки вкладаються пластини твердого сиру, кружальця помідора і часнику, М'ясо обертається фольгою і запікається.

2. Рулет із чорносливом і курагою

Маринована свинина фарширується смаженою грудинкою, цибулею, часником і розпареними сухофруктами, закручується, зв'язується і запікається в духовці. Ефектно і смачно.

3. Люля-кебаб зі свинини на мангалі

Люля-кебаб - ковбаски на шампурах, для приготування яких потрібно добре вимісити фарш і додати багато цибулі. Страва соковита та ніжна. Щоб не мати клопоту з фаршем, можна замовити люля-кебаб зі свинини вже готовий.

4. Медальйони

Овальні шматочки з будь-якого виду м'яса, заздалегідь витримані в маринаді, смажаться на грилі або сковороді. Виходять смачні медальйончики з красивою скоринкою.

5. Шашлик

Шашлик - це нарізана на шматочки, маринована і смажена на мангалі м'якоть. Його подають із запеченими овочами, маринованою цибулею, соусами.

10 найкращих страв для любителів м'яса

6. Запечена курочка

Курку можна витримати в будь-якому маринаді, фарширувати овочами та фруктами, запекти на мангалі, в духовці або мультиварці. Виходить неймовірно м'яка, ароматна, дієтична страва.

7. Свиняча рулька

Гомілку маринують, а потім запікають на вугіллі або в духовці. Смак залежить від використаних спецій. Рулька - прикраса святкового столу.

8. Крильця в медово-апельсиновому маринаді

Крила курки маринуються з медом, апельсином і спеціями, швидко запікаються в духовці. Зовні золотисті ласощі мають сильний аромат із нотками цитруса та вишуканий солодко-гострий смак.

9. Баранячі реберця

Ребра маринуються в соєвому соусі та гранатовому соку з додаванням м'яти, цибулі та спецій, запікаються на мангалі, в духовці. Смак виходить ніжний, з приємними нотками м'яти.

10. Стейки

Порційні шматки м'якоті обсмажуються на сильно розігрітій сковороді до потрібного ступеня готовності.

Смачного!

Повернись живим