
Усі ми знаємо про здорову користь лосося. Завдяки вмісту Омега-3 жирних кислот, лосось є основним продуктом харчування для багатьох людей, які піклуються про своє здоров'я. Тому варто обов'язково включати цю цінну рибу до свого раціону харчування.
Пропонуємо Вам рецепт, від якого ви будете просто в захваті: запечений лосось у вигляді паличок, вкритих хрусткою скоринкою з меленого мигдалю. Вам знадобиться всього лише жменька інгредієнтів і 20 хвилин часу на приготування. Підійде як свіжа риба, так і заморожена.
Корисні ласощі - запечений лосось під мигдальною скоринкою
Цей рецепт розрахований на 4 порції. Загальний час приготування 25 хвилин.
Інгредієнти:
- Філе лосося без шкіри - 450 г;
- Мелений мигдаль - ? склянки;
- Паприка - 2 чайні ложки;
- Сіль - 1 чайна ложка;
- Перець - ? чайної ложки;
- Оливкова олія - ? чашки.
Приготування:
1. Попередньо розігрійте духовку до 220°С. У неглибокій тарілці змішайте мигдалеву крихту, паприку, сіль і перець та відставте в сторону.

2. Філе лосося промийте і обсушіть за допомогою паперового рушника, потім розріжте на рівні довгі смужки. Умочіть кожен шматочок лосося в оливковій олії, а потім рівномірно в мигдальній суміші.
3. Покладіть акуратно шматочки лосося на деко і збризніть злегка оливковою олією. Випікайте протягом 18-20 хвилин, до золотистого кольору і хрусткої скоринки зовні.

Подавайте запечений лосось із вашим улюбленим соусом. Відмінно підійде гірчичний соус або часниково-майонезний. Дуже смачний запечений лосось під мигдальною скоринкою може стати чудовою закускою до пива.


