Корисні ласощі - запечений лосось під мигдальною скоринкою

Корисні ласощі - запечений лосось під мигдальною скоринкою

Усі ми знаємо про здорову користь лосося. Завдяки вмісту Омега-3 жирних кислот, лосось є основним продуктом харчування для багатьох людей, які піклуються про своє здоров'я. Тому варто обов'язково включати цю цінну рибу до свого раціону харчування.

Це цікаво

Пропонуємо Вам рецепт, від якого ви будете просто в захваті: запечений лосось у вигляді паличок, вкритих хрусткою скоринкою з меленого мигдалю. Вам знадобиться всього лише жменька інгредієнтів і 20 хвилин часу на приготування. Підійде як свіжа риба, так і заморожена.

Корисні ласощі - запечений лосось під мигдальною скоринкою

Цей рецепт розрахований на 4 порції. Загальний час приготування 25 хвилин.

Інгредієнти:

  • Філе лосося без шкіри - 450 г;
  • Мелений мигдаль - ? склянки;
  • Паприка - 2 чайні ложки;
  • Сіль - 1 чайна ложка;
  • Перець - ? чайної ложки;
  • Оливкова олія - ? чашки.

Приготування:

1. Попередньо розігрійте духовку до 220°С. У неглибокій тарілці змішайте мигдалеву крихту, паприку, сіль і перець та відставте в сторону.

Корисні ласощі - запечений лосось під мигдальною скоринкою

2. Філе лосося промийте і обсушіть за допомогою паперового рушника, потім розріжте на рівні довгі смужки. Умочіть кожен шматочок лосося в оливковій олії, а потім рівномірно в мигдальній суміші.

3. Покладіть акуратно шматочки лосося на деко і збризніть злегка оливковою олією. Випікайте протягом 18-20 хвилин, до золотистого кольору і хрусткої скоринки зовні.

Корисні ласощі - запечений лосось під мигдальною скоринкою

Подавайте запечений лосось із вашим улюбленим соусом. Відмінно підійде гірчичний соус або часниково-майонезний. Дуже смачний запечений лосось під мигдальною скоринкою може стати чудовою закускою до пива.

Смачного!

Повернись живим