Японська кухня з кожним днем стає дедалі популярнішою в усьому світі. Найбільшу любов завоювали саме суші. Їх можна придбати практично в будь-якому кафе. Сети з Японії можна приготувати і самостійно, адже в їхньому складі міститься всього кілька інгредієнтів. При цьому кожен компонент цієї страви може принести велику користь для організму.

У чому користь для організму?
Страви японської кухні не принесуть шкоди для організму, якщо їх вживатимуть у помірних кількостях. Користь суші приносять саме завдяки своєму складу, оскільки містять у великій кількості вітаміни та мінеральні речовини, необхідні для людини.
Яку користь приносять роли для організму:
- Риба - це головний продукт. Може бути сирою, в'яленою, слабосоленою. Вибір риби безпосередньо залежить від різновиду суші. Цей інгредієнт приносить користь для кровоносної системи і серцевого м'яза.
- У результаті систематичного вживання ролів зміцнюються артерії та вени, виводиться з організму шкідливий холестерин.
- Помірне вживання суші позитивно позначається на роботі головного мозку, поліпшується моторика рук і пам'ять, а також інші важливі функції.
- Завдяки вмісту в цій страві сирих морепродуктів, проводиться ефективна профілактика старечого недоумства.
- Рис є другим головним продуктом цієї страви. Має найціннішу властивість - нормалізує роботу всієї травної системи. Також рис усуває проблему запорів.
- Роли здатні швидко втамувати відчуття голоду. Саме завдяки цій властивості страви японської кухні часто входять до складу різних дієт.
- Під час приготування суші використовують як морепродукти, так і водорості норі, у складі яких міститься багато йоду, необхідного для правильної роботи щитоподібної залози.
- Не завдає шкоди і соєвий соус, якщо його вживати в обмежених кількостях. Він допомагає підтримувати правильний водно-сольовий обмін і контролює баланс натрію.
- Маринований імбир чинить протизапальну та знезаражувальну дію.
Поєднання суші з додатковими інгредієнтами чинить сильну антиоксидантну дію. Сприяє виведенню з організму солей важких металів, очищає від токсичних речовин печінку і відновлює правильну роботу нирок.
Правила вживання суші
Знаючи прості правила вживання ролів, ця страва японської кухні приноситиме тільки користь:
- У раціоні суші мають бути не частіше, ніж тричі на тиждень.
- Роли потрібно поєднувати з імбиром, оскільки цей продукт зводить нанівець шкідливу дію сирої риби, одночасно знищується вся патогенна мікрофлора.
- Усі морепродукти мають бути свіжими.
- Не варто купувати японську їжу в спекотну погоду в супермаркетах або в магазинах, де продукти зберігаються в невідповідних умовах.
Дотримуючись цих простих рекомендацій, можна насолодитися смачною стравою й уникнути отруєння або зараження паразитами.
Чи можна суші під час вагітності
У період виношування дитини лікарі не забороняють вживати різні страви японської кухні. Під час вагітності можна іноді побалувати себе смачними та корисними суші. Але важливо не зловживати і в усьому знати міру, особливо, якщо йдеться про васабі та імбир (у разі зловживання можуть спричинити передчасні пологи). Краще зупинити вибір на запечених суші, оскільки сира риба може бути небезпечною для здоров'я.
Чи безпечно давати суші дітям?
Педіатри радять давати дітям суші не раніше, ніж із 12-ти років. Найголовніше, щоб усі продукти, які використовуються для їхнього приготування, були свіжими та якісними.
Суші є незвичайним і дуже смачним поєднанням різних морепродуктів. Страви з риби та рису приносять велику користь для людського організму тільки за умови, що всі компоненти свіжі та якісні.

