Японська кухня - як отримати максимальну користь для організму?

Японська кухня з кожним днем ​​стає все більш популярною у всьому світі. Найбільше кохання завоювали саме суші. Їх можна придбати практично у будь-якому кафе. Сети з Японії можна приготувати і самостійно, адже в їхньому складі є лише кілька інгредієнтів. При цьому кожен компонент цієї страви може принести велику користь організму.

Японська кухня - як отримати максимальну користь для організму?

У чому користь організму?

Страви японської кухні не завдадуть шкоди для організму, якщо вони будуть вживатися в помірних кількостях. Користь суші приносять саме завдяки своєму складу, тому що містять у великій кількості вітаміни та мінеральні речовини, необхідні для людини.

Яку користь приносять роли для організму:

  1. Риба – це основний продукт. Може бути сирою, в'яленою, слабосолоною. Вибір риби залежить від різновиду суші. Цей інгредієнт приносить користь для кровоносної системи та серцевого м'яза.
  2. Внаслідок систематичного вживання ролів зміцнюються артерії та вени, виводиться з організму шкідливий холестерин.
  3. Помірне вживання суші позитивно позначається на роботі головного мозку, покращується моторика рук та пам'ять, а також інші важливі функції.
  4. Завдяки вмісту в цій страві сирих морепродуктів, проводиться ефективна профілактика старечого недоумства.
  5. Рис є другим основним продуктом цієї страви. Має найціннішу властивість – нормалізує роботу всієї травної системи. Також рис усуває проблему запорів.
  6. Роли здатні швидко вгамувати почуття голоду. Саме завдяки цій властивості страви японської кухні часто входять до складу різних дієт.
  7. Під час приготування суходолу використовуються як морепродукти, так і водорості норі, у складі яких є багато йоду, необхідного для правильної роботи щитовидної залози.
  8. Не шкодить і соєвий соус, якщо його вживати в обмежених кількостях. Він допомагає підтримувати правильний водно-сольовий обмін та контролює баланс натрію.
  9. Маринований імбир має протизапальну та знезаражуючу дію.

Поєднання суші з додатковими інгредієнтами має сильну антиоксидантну дію. Сприяє виведенню з організму солей важких металів, очищує від токсичних речовин печінку та відновлює правильну роботу нирок.

Правила вживання суші

Знаючи прості правила вживання ролів, ця страва японської кухні приноситиме тільки користь:

  1. У раціоні суші повинні бути не частіше, ніж тричі на тиждень.
  2. Роли потрібно поєднувати з імбиром, тому що даний продукт зводить нанівець шкідливу дію сирої риби, одночасно знищується вся патогенна мікрофлора.
  3. Усі морепродукти мають бути свіжими.
  4. Не варто купувати японську їжу в спекотну погоду в супермаркетах або магазинах, де продукти зберігаються в невідповідних умовах.

Дотримуючись цих простих рекомендацій, можна насолодитися смачною стравою та уникнути отруєння чи зараження паразитами.

Чи можна суші під час вагітності

У період виношування дитини лікарі не забороняють вживати різноманітні страви японської кухні. Під час вагітності можна іноді побалувати себе смачними та корисними суші. Але важливо не зловживати і в усьому дотримуватись міри, особливо, якщо йдеться про васабі та імбир (при зловживанні можуть викликати передчасні пологи). Краще зупинити вибір на запечених суші, оскільки сира риба може бути небезпечною для здоров'я.

Чи безпечно давати суші дітям?

Педіатри радять давати дітям суші не раніше, ніж із 12-ти років. Найголовніше, щоб усі продукти, які використовуються для їх приготування, були свіжими та якісними.

Суші є незвичайним та дуже смачним поєднанням різних морепродуктів. Страви з риби та рису приносять велику користь для людського організму лише за умови, що всі компоненти свіжі та якісні.

Повернися живим