Тунець - один із видів риби, який можна вживати в сирому, запеченому та консервованому вигляді. У ньому максимум користі для організму: ненасичені жирні кислоти, білок, амінокислоти. Тому, якщо вам цікавий рецепт салату з тунцем, нижче наведемо три найцікавіші комбінації.

Користь тунця
Тунець вважається низькокалорійним продуктом. Поживна цінність сирої риби - 140 ккал. Запеченої - 187 ккал. Консервований тунець має калорійність 240 ккал. За будь-якого виду обробки в тунці зберігаються Омега-3 та Омега-6 жирні кислоти. Саме тому рибу можна в будь-якому вигляді включати в харчування спортсменів і людей, які бажають скинути вагу.
Важливі поради перед приготуванням салату
Кілька рекомендацій допоможуть приготувати страву правильно.
Консервований тунець можна брати як подрібнений, так і шматочками. Перед додаванням у страву з нього потрібно злити рідину.
Якщо обраний тунець в олії, його можна не зливати, а використовувати як заправку для салату, додавши лимонний сік і зелень.
Як соуси для салату з тунцем можна використовувати сметану в комбінації з часниковим пюре або зеленню, сметану з додаванням спецій, оливкову олію з лимонним соком, соєвий соус.
Якщо весь салат не з'їдений відразу, зберігати його потрібно в щільно закритому контейнері. Це допоможе захистити інші продукти в холодильнику від запаху риби.

Салат із тунцем, авокадо та огірком
Для приготування потрібно взяти:
- тунець консервований - 150 г;
- огірок свіжий середній - 2 шт;
- авокадо - 1 шт;
- лист салату - 2 шт;
- олія оливкова - 2 ст.л.;
- часник - 1 зубок;
- сік лимона - 1 ч.л.
- сіль - за смаком.
Перед приготуванням авокадо очищають від шкірки та звільняють від кісточки, нарізають соломкою. Огірок миють. Також ріжуть соломкою. До овочевої суміші додають подрібненого тунця.
Для соусу змішують оливкову олію, лимонний сік і роздавлений зубчик часнику. Ним заправляють страву, яку потім викладають на листя салату, покладене на широку тарілку.
Салат із тунцем і яйцем
Для приготування на думку беремо:
- тунець консервований - 150 г;
- яйце куряче варене круто - 4 шт;
- майонез легкий - 3 ст. л;
- лист салату - 2 шт;
- морква відварна - 1 шт;
- цибуля зелена - кілька гілочок;
- сіль і перець за смаком.
Варені яйця та моркву нарізають кружечками. До них додають подрібнений консервований тунець і нашатковану зелену цибулю. Салат заправляють майонезом і викладають на вимите свіже листя салату. Насолоджуйтеся оригінальною стравою!
Порада: якщо взимку складно знайти листя салату, його можна замінити шпинатом або пекінською капустою. А як додаткові добавки підійдуть каперси, твердий або плавлений сир, відварена картопля.
Салат із тунцем, картоплею та болгарським перцем
Для приготування страви знадобиться:
- тунець консервований подрібнений - 1 б.;
- перець солодкий червоний - 2 шт;
- картопля відварена в мундирі - 3 шт;
- сир твердий - 100 г;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- майонез - для заправки;
- зелень, сіль і перець.
Болгарський перець очищають від плодоніжки та насіння, ріжуть соломкою. Відварену картоплю та цибулю нарізають кубиками. Твердий сир труть на великій тертці, а зелень дрібнять. Усі інгредієнти змішують, заправляють майонезом, доводять до смаку сіллю і меленим чорним перцем. Приємного апетиту!
Зверніть увагу: тунець небажано вживати в їжу людям із нирковою недостатністю, вагітним жінкам і дітям до 3 років.
Джерело: Блог Comfy

