Італійська піца Маргарита в 4 простих кроки

Італійська піца Маргарита в 4 простих кроки

Класична піца Маргарита для багатьох є істинним італійським прапором. І це невипадково. Згідно з популярною традицією, після об'єднання Італії, під час відвідин Неаполя 1889 року королевою Маргаритою Савойєю, дружиною короля Умберто I, кухар Раффаель Еспозіто з Піцерії "Brandi" та його дружина створили піцу, яка нагадує кольори італійського прапора: червоний (помідор), білий (моцарела) і зелений (базилік). Вони назвали страву на честь Королеви - Піца Маргарита.

Це цікаво

Італійська піца Маргарита в 4 простих кроки

Цей рецепт розрахований на 2 піци або 4 порції. Час приготування: 35 хвилин.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Борошно - 300 г;
  • Швидкі дріжджі - 1 чайна ложка;
  • Тепла вода - 200 мл;
  • Сіль - 1 чайна ложка;
  • Оливкова олія - 1 столова ложка.

Соус:

  • Пассата - 100 мл;
  • Базилік - 1 чайна ложка сухого (або жменя свіжого);
  • Часник - 1 зубчик;

Заправка:

  • Сир моцарела - 125 г;
  • Пармезан - жменя тертого сиру;
  • Помідори чері - 10 шт;
  • Базилік - кілька листків для прикраси.

Приготування:

Крок 1. Замісіть тісто. Висипте борошно у велику миску, потім окремо змішайте дріжджі з сіллю і залийте теплою водою та оливковою олією. Влийте суміш у борошно і перемішайте все дерев'яною ложкою доти, доки у вас не вийде м'яке мокре тісто. Викладіть його на злегка посипану борошном поверхню і місіть протягом 5 хвилин до отримання однорідної маси. Накрийте тісто рушником і відставте в сторону. Можна за бажанням залишити тісто підніматися, але це не принципово для тонкої скоринки піци.

Крок 2. Зробіть соус. Змішайте готовий італійський соус пасата, базилік і подрібнений часник разом, потім за смаком приправте сіллю і чорним меленим перцем (але можна і не додавати приправи). Залиште соус стояти при кімнатній температурі, поки ви будете готувати заправку для піци.

Крок 3. Підготуйте основу. Перемішайте ще раз тісто і розділіть на дві частини. На посипаній борошном поверхні розкачайте одну частину діаметром 25 см. Тісто має бути дуже тонким і підніметься в духовці. Повторіть процедуру з другою частиною тіста. Одержані коржі викладіть на деко.

Крок 4. Заправте і випікайте. Попередньо розігрійте духовку до 220C - 240C. Розділіть соус і продукти для заправки навпіл, щоб зробити дві піци. Намажте заготовку з тіста соусом за допомогою заднього боку дерев'яної ложки. Поверх соусу посипте сир пармезан і моцарелу, потім викладіть помідори, порізані кільцями, збризніть оливковою олією. Поставте дека в духовку і печіть піци протягом 8-10 хвилин до хрусткої скоринки.

Подається піца Маргарита з невеликою кількістю оливкової олії та листям базиліка.

Смачного!

Повернись живим