Горіхи: суперфуд для вашого здоров'я

Горіхи - це джерело корисних речовин, причому в кожному вигляді. А тому фахівці й рекомендують включати ті чи інші горіхи в раціон навіть тих людей, які намагаються позбутися зайвої ваги. Річ у тім, що в цих плодах багато калорій, і якщо ними перекушувати в невеликих кількостях, людина не переїдатиме, а отже, можна швидко схуднути. Але їхня користь на цьому не закінчується. 

Горіхи: суперфуд для вашого здоров'я

Які горіхи потрібно включити до свого раціону?

Горіх - це плід певного дерева часто зі щільною шкіркою. І хоч ми звикли називати горіхами кедрові горішки, кеш'ю, бразильські горіхи - все це представники різних класів. Але їхню користь це не скасовує. 

Отже, кожен горіх містить таку користь для здоров'я людини:

  • грецький. Найпопулярніший у нашій країні - дерева можна зустріти навіть просто в місті. У плодах багато Омега-3 жирних кислот, а також вітамінів і мікроелементів. Волоські горіхи покращують роботу головного мозку, корисні для здоров'я серця;
  • фундук. Теж досить поширена рослина, яку можна зустріти в багатьох господарствах, а також у лісі. У фундуку багато марганцю та міді. Також знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань при регулярному вживанні. Цей горіх підвищує концентрацію вітаміну Е в крові;
  • мигдаль. У ньому багато клітковини, яка потрібна для нормальної роботи кишечника. Також тут багато вітаміну Е, антиоксидантів, рослинного білка і мікроелементів. Мигдаль знижує рівень "поганого" холестерину і при цьому підвищує рівень "хорошого". Корисний для тих, хто страждає на цукровий діабет;
  • макадамія. У цьому горісі багато марганцю, вітамінів і мікроелементів. Найдорожчий горіх. Навіть за нечастого вживання знижують окислювальні процеси та минають запалення в організмі - це потужний антиоксидант;
  • кешью. Можна отримати значну дозу корисних жирів. Це теж потужний антиоксидант - корисний усім без винятку, бо можна скоротити ризик розвитку хронічних хвороб, горіх захищає від вільних радикалів, які пошкоджують клітини організму;
  • фісташки. Звісно, йдеться про ті горіхи, в яких немає солі. У них багато білка, мінералів і вітамінів. Допомагають підтримувати нормальний рівень холестерину, є антиоксидантами;
  • пекан. Корисний для серця, є антиоксидантом. Багатий на корисні речовини, мінерали та вітаміни. 

Кожен горіх має свій неперевершений смак і часто аромат. Їх можна вживати в чистому вигляді або додавати до різних страв із риби та м'яса, десертів, салатів. 

Повернись живим