Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

Прекрасна м'ясна страва "яловичина в кисло-солодкому соусі" бере свій початок із китайської кухні. Звичайно, в нашій інтерпретації ми використовували найбільш звичні для нас продукти, але це не зменшує пікантності страви. Поєднання будь-якого м'яса з овочами - це завжди дуже смачно та соковито. Однак соєвий соус, який ми використовували для яловичини, робить м'ясо неймовірно ніжним і надає йому певної екзотики.

Цю другу страву Ви можете готувати як на щодень, так і для прийому гостей, якщо вирішите побалувати їх чимось вишукано смачним.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 45 хвилин.

Інгредієнти:

  • М'ясо яловичини - 300 г;
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт;
  • Баклажани - 2 шт;
  • Морква - 2 шт;
  • Помідор - 1 шт;
  • Перець болгарський - 1 шт;
  • Перець чилі - 1 шт;
  • Томатна паста - 3 столові ложки;
  • Соєвий соус - 70 мл;
  • Борошно - 1 столова ложка;
  • Картопляний крохмаль - 1 столова ложка;
  • Яблучний оцет - 2 столові ложки;
  • Цукор - 2 столові ложки;
  • Рослинна олія.

Приготування яловичини в кисло-солодкому соусі:

1. Підготуйте всі необхідні продукти. Ретельно промийте під проточною водою м'ясо та овочі. Покладіть інгредієнти в поле вашого зору, щоб нічого не випустити з уваги.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

2. Яловичина в кисло-солодкому соусі вийде ніжнішою, якщо м'ясо буде нарізано не крупно. Тому поріжте його на дрібні шматочки, злегка подовженої форми.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

3 На наступному етапі вам знадобиться змішати борошно з крохмалем і засипати цією сумішшю м'ясо. Після цього залийте яловичину соєвим соусом і гарненько перемішайте. Відставте м'ясо в сторону на 20 хвилин.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі
Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

4. Поки м'ясо маринується, займіться овочами. Насамперед наріжте кубиками баклажани.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

5. Розігрійте олію в сковорідці та підсмажте на ній баклажани, періодично перемішуючи їх.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

6. Поріжте болгарський перець. Він надає особливого аромату кисло-солодкому соусу.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

7. Потім підготуйте моркву, нашаткувавши її соломкою.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

8. Яке ж м'ясо може обійтися без цибулі?! Саме цибуля має властивості, які пом'якшують м'ясо, надають йому соковитості та насиченості смаком. Тому цибулю слід дрібно нарізати.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

9. Помідори поріжте крупніше за інші овочі, щоб вони якнайкраще зберегли свою форму і вигляд. Перець чилі розріжте на тонкі півкільця.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

10. До цього часу баклажани вже набули потрібного стану і золотистого кольору.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

11. По черзі додайте до баклажанів болгарський перець, моркву, цибулю та помідори з перцем чилі. Овочі мають пустити свій сік і злегка підсмажитися разом.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

12. Переходимо до наступного етапу, - власне до готування м'яса. Розігрійте олію в сковорідці та викладіть у неї мариноване в соєвому соусі м'ясо. Яловичина в кисло-солодкому соусі має бути добре просмажена та мати рум'яний колір.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

13. Після того як м'ясо підрум'яниться, додайте до нього тушковані овочі та смажте все разом протягом 5-10 хвилин. Потім заправте страву томатною пастою, для більш густого та насиченого аромату. Відправте яблучний оцет і цукор слідом за томатною пастою. Сіль додавати НЕ ПОТРІБНО! Завдяки маринаду з соєвого соусу, м'ясо взяло стільки солі, скільки потрібно для нього.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

14. Накрийте сковорідку кришкою та зменшіть під нею вогонь. Ще через 10 хвилин яловичина в кисло-солодкому соусі готова!

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

15. Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі чудово поєднується з рисовим гарніром, з картопляним пюре, а також зі спагеті.

Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі

Подавайте цю м'ясну страву до столу гарячою, злегка посипавши її зеленню та свіжомеленим чорним перцем. А прекрасним доповненням до страви може стати смачний салат.

Смачного!

Повернись живим