
Салака - це оселедцева рибка з Балтійського моря, яка цінується не тільки за її смакові якості, а й за багатий вміст білків, жирів і вітамінів. Салака є головною стравою на щорічному фестивалі на її честь у Голландії. А також, салака - це національна страва фінів і шведів.
Її готують у солоному, копченому та консервованому вигляді. Але й посмажити салаку буде не зайвим. Саме про те, як правильно посмажити салаку на пательні, ми й ділимося в нашій статті.
Аналогічним чином можна приготувати мойву, барабульку, кільку та інші види риб невеликого розміру.
Як просто посмажити салаку
Інгредієнти:
- Салака - 0,3 кг;
- Рослинна олія - 150 г;
- Сіль;
- Борошно.
Приготування:
1. Для того, щоб правильно посмажити салаку, її необхідно підготувати. Добре промийте рибу під проточною холодною водою. Покладіть у миску потрібного розміру та пересипте щедро великою сіллю. І залиште салаку так на 15 хвилин.

Попередньо Ви можете почистити салаку від нутрощів, але можна цього й не робити. Зазвичай маленькі рибки смажать не чистячи.
2. Залийте рибу водою, щоб змити з неї сіль. За необхідності воду можна змінити ще раз. Усе залежить від ступеня солоності солі. (Воду можна злити, а можна діставати рибки по одній прямо з миски з водою).

Тим часом розігрійте сковорідку і налийте в неї олію, щоб вона також розжарилася.
3) Можна, звісно, посмажити салаку і без борошна, але краще все-таки його використовувати. У мисці з борошном обваляйте окремо кожну рибку.

4. Викладіть салаку на сковорідці, щоб рибки не торкалися одна одної. Так ви уникнете їхнього склеювання між собою.

5. Коли салака підсмажиться з одного боку, переверніть усі рибки.

Слідкуйте уважно за рибою, бо смажиться вона досить швидко. Головне встежити, щоб салака не пригоріла.
6. Смажена салака готова!

У гарячому вигляді вона особливо гарна, але і в холодному вигляді залишається настільки ж смачною.




