Солянка - це унікальна страва слов'янської кухні, широко відома в багатьох країнах. Загалом налічують три види солянки: м'ясна, рибна та грибна. Однак найбільшу перевагу віддають м'ясній солянці. Адже збірна м'ясна солянка вирізняється найбільшою ситністю та великою кількістю смаку.

Сама назва "Солянка" отримала від "солі" і бере своє походження з України, починаючи з 17 століття. З тих самих пір солянка стала фаворитом української та російської кухні, також як традиційний борщ і зелений борщ. Особливого кисло-солодкого смаку солянці надає вміст солоних огірків, копченого м'яса та ковбаси.
Солянка: Як приготувати відомий суп із ковбасою
Від одного тільки погляду на цей суп із ковбасою мимоволі виникає дикий апетит. Особливо, якщо уявити, що подається солянка зі свіжим хрустким хлібом. М'ясна солянка має на увазі використання різних видів м'яса, таких як курка, яловичина, шинка і копчена ковбаса. Солоні огірки, маслини і томати також є визначальними складовими страви солянки. Крім того, ви можете додати до вашої суп із ковбасою картоплю або капусту, щоб отримати ще більш ситний варіант солянки. Ну що, вам уже захотілося приготувати солянку з ковбасою? Тоді ділимося рецептом.
Цей рецепт розрахований на 4 порції. Загальний час приготування - 30 хвилин.
Ми вибрали найоптимальніший варіант цього супу - солянка з ковбасою або шинкою, яка подається зі свіжою зеленню та сметаною.
Інгредієнти:
- Курячий бульйон - 1 літр;
- Вода - 1 літр;
- Морква - 1 шт;
- Селера - 1 стебло;
- Солоні огірки - 3 шт;
- Маслини - 1 банка;
- Шинка - 450 г;
- Середня цибулина - 1 шт;
- Олія - 2 ст. ложки;
- Борошно - 1,5 ст. ложки;
- Томат - 1/2 склянки;
- Розсіл - 1/4 ст. ложки;
- Сметана - 2 ч. ложки;
- Кінза (подрібнена) - 1/4 склянки;
- Кріп (подрібнений) - 1/4 склянки;
- Сіль, перець за смаком;
- Лимон;
- Сметана.
Приготування солянки:
1. Солянка дуже просто готується. У великій каструлі доведіть до кипіння воду, курячий бульйон і селеру.

2. Потім поріжте солоні огірки тонкими скибочками. Оливки наріжте тонкими кільцями, моркву і шинку кубиками. Якщо ви використовуєте помідори замість томату, то також наріжте їх кубиками.
3. Дрібно поріжте цибулю й обсмажте її в сковороді з 2 столовими ложками олії на середньому вогні протягом 4-6 хвилин.
4. Щойно цибуля буде обсмажена, додайте до неї моркву і продовжуйте обсмажувати до повної готовності моркви. Після цього додайте борошно, швидко перемішуючи. Потім додайте нарізаний кубиками помідор (або томат), розсіл, сметану і перемішайте все. Відставте вбік сковороду.
5. Щойно закиплять вода, бульйон і селера, видаліть із каструлі селеру. Додайте солоні огірки та кип'ятіть ще п'ять хвилин. Після цього додайте шинку й оливки.
6. Додайте обсмажені овочі зі сковороди в бульйон. Приправте сіллю та перцем. Зменшіть вогонь до мінімуму та залиште ще на 10 хвилин. Наприкінці додайте нарізані трави.

Як ви самі могли переконатися, солянка легко готується! Подавати до столу рекомендується з додаванням лимона, ложкою сметани на кожну порцію та зі свіжою зеленню.
Смачного!
за матеріалами сайту valentinascorner.com



