Перші страви є невід'ємною частиною в раціоні слов'янської кухні. Різновиди перших страв кожна господиня обирає сама, залежно від уподобань її родини. І, звісно, найшвидший варіант побалувати рідних - це наваристий простий суп із вермішеллю.
Цей суп не вимагає будь-якої особливої навички і буде під силу всім, за умови дотримання рецепта. Вермішель "павутинка" чудово підходить як заправка для супу, вона швидко вариться і не сильно збільшується в розмірі (як це буває з іншими видами вермішелі).
Також Ви можете приготувати й інші перші страви за нашими рецептами:
- Як приготувати смачний овочевий суп
- Як приготувати зелений борщ
- Окрошка на квасі - найкраща страва у спекотний день
Якщо тримати заздалегідь заготовлений м'ясний бульйон у холодильнику, то простий суп із вермішеллю ви зможете досить швидко приготувати. Це часто виручає, коли не вистачає часу на готування, але дуже хочеться чогось смачного та гарячого.
Як приготувати простий суп із вермішеллю "павутинка"
Цей рецепт розрахований на 8 порцій. Час приготування: 20-25 хвилин (за умови готового бульйону).
Інгредієнти:
- М'ясний бульйон - 3 л;
- Цибуля ріпчаста - 2 шт;
- Часник - 3-4 зубочки;
- Морква - 2 шт;
- Перець болгарський - 1 шт;
- Картопля - 3 шт;
- Вермішель "павутинка" - 70 г;
- Рослинна олія;
- Зелень;
- Сіль;
- Перець чорний мелений;
- Лавровий лист.
Приготування супу з вермішеллю "павутинка":
1. Поставте на плиту каструлю з м'ясним бульйоном, щоб нагріти його. А тим часом займіться продуктами. Очистіть цибулю від лушпиння, а також почистіть картоплю та моркву. Підготуйте часник і болгарський перець.
2. Поріжте цибулю та моркву звичним для вас способом. Хтось любить дуже дрібно, інші - крупніше. Ми вибрали середній варіант нарізки цибулі та моркви.
3. Розігрійте олію в сковорідці та підсмажте на ній 1/2 частину цибулі до золотистого кольору. Другу частину цибулі у свіжому вигляді додайте в м'ясний бульйон.
4. Поки смажиться цибуля, поріжте болгарський перець, завдяки якому ваш простий суп із вермішеллю набуде вишукано-насиченого смаку.
5. Додайте моркву з болгарським перцем до цибулі в сковороду.
6. Розріжте картоплю на дрібні кубики.
7. Покладіть картоплю в м'ясний бульйон, що закипає. Тепер можна трохи посолити суп.
8. Овочі в сковорідці мають добре підсмажитися і пустити свій сік.
9. Подрібніть зелень і розчавіть часник у часникодавці.
10. Висипте вміст сковороди в каструлю з бульйоном. Простий суп із вермішеллю майже готовий. Не вистачає лише самої вермішелі.
11. 10 хвилин по тому всипте вермішель "павутинку", зелень і часник у каструлю, а також додайте чорний мелений перець і лавровий лист та накрийте кришкою. Зробіть маленький вогонь і готуйте цей простий суп із вермішеллю ще 5 хвилин. Після чого вимкніть плиту і дайте супу настоятися трохи перед подачею на стіл.
12. Чудовий смачний і простий суп із вермішеллю "павутинкою" готовий! Подавайте його до столу гарячим.