
Прекрасна м'ясна страва "яловичина в кисло-солодкому соусі" бере свій початок із китайської кухні. Звичайно, в нашій інтерпретації ми використовували найбільш звичні для нас продукти, але це не зменшує пікантності страви. Поєднання будь-якого м'яса з овочами - це завжди дуже смачно та соковито. Однак соєвий соус, який ми використовували для яловичини, робить м'ясо неймовірно ніжним і надає йому певної екзотики.
Цю другу страву Ви можете готувати як на щодень, так і для прийому гостей, якщо вирішите побалувати їх чимось вишукано смачним.
Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі
Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Час приготування: 45 хвилин.
Інгредієнти:
- М'ясо яловичини - 300 г;
- Цибуля ріпчаста - 1 шт;
- Баклажани - 2 шт;
- Морква - 2 шт;
- Помідор - 1 шт;
- Перець болгарський - 1 шт;
- Перець чилі - 1 шт;
- Томатна паста - 3 столові ложки;
- Соєвий соус - 70 мл;
- Борошно - 1 столова ложка;
- Картопляний крохмаль - 1 столова ложка;
- Яблучний оцет - 2 столові ложки;
- Цукор - 2 столові ложки;
- Рослинна олія.
Приготування яловичини в кисло-солодкому соусі:
1. Підготуйте всі необхідні продукти. Ретельно промийте під проточною водою м'ясо та овочі. Покладіть інгредієнти в поле вашого зору, щоб нічого не випустити з уваги.

2. Яловичина в кисло-солодкому соусі вийде ніжнішою, якщо м'ясо буде нарізано не крупно. Тому поріжте його на дрібні шматочки, злегка подовженої форми.

3 На наступному етапі вам знадобиться змішати борошно з крохмалем і засипати цією сумішшю м'ясо. Після цього залийте яловичину соєвим соусом і гарненько перемішайте. Відставте м'ясо в сторону на 20 хвилин.


4. Поки м'ясо маринується, займіться овочами. Насамперед наріжте кубиками баклажани.

5. Розігрійте олію в сковорідці та підсмажте на ній баклажани, періодично перемішуючи їх.

6. Поріжте болгарський перець. Він надає особливого аромату кисло-солодкому соусу.

7. Потім підготуйте моркву, нашаткувавши її соломкою.

8. Яке ж м'ясо може обійтися без цибулі?! Саме цибуля має властивості, які пом'якшують м'ясо, надають йому соковитості та насиченості смаком. Тому цибулю слід дрібно нарізати.

9. Помідори поріжте крупніше за інші овочі, щоб вони якнайкраще зберегли свою форму і вигляд. Перець чилі розріжте на тонкі півкільця.

10. До цього часу баклажани вже набули потрібного стану і золотистого кольору.

11. По черзі додайте до баклажанів болгарський перець, моркву, цибулю та помідори з перцем чилі. Овочі мають пустити свій сік і злегка підсмажитися разом.

12. Переходимо до наступного етапу, - власне до готування м'яса. Розігрійте олію в сковорідці та викладіть у неї мариноване в соєвому соусі м'ясо. Яловичина в кисло-солодкому соусі має бути добре просмажена та мати рум'яний колір.

13. Після того як м'ясо підрум'яниться, додайте до нього тушковані овочі та смажте все разом протягом 5-10 хвилин. Потім заправте страву томатною пастою, для більш густого та насиченого аромату. Відправте яблучний оцет і цукор слідом за томатною пастою. Сіль додавати НЕ ПОТРІБНО! Завдяки маринаду з соєвого соусу, м'ясо взяло стільки солі, скільки потрібно для нього.

14. Накрийте сковорідку кришкою та зменшіть під нею вогонь. Ще через 10 хвилин яловичина в кисло-солодкому соусі готова!

15. Ніжна яловичина в кисло-солодкому соусі чудово поєднується з рисовим гарніром, з картопляним пюре, а також зі спагеті.

Подавайте цю м'ясну страву до столу гарячою, злегка посипавши її зеленню та свіжомеленим чорним перцем. А прекрасним доповненням до страви може стати смачний салат.