
Це скромне овочеве рагу є супер здоровою, простою і ситною стравою для обіду або вечері в будь-який день тижня. Для того щоб приготувати напрочуд смачну страву "Рататуй", вам не потрібно володіти особливими знаннями або мати спеціальні інгредієнти. Усе, що вам потрібно - це хороший рецепт рататуя і бажання готувати.
І сьогодні ми пропонуємо вам чудовий рецепт, за допомогою якого ви зможете приготувати вашу улюблену страву "Рататуй" і порадувати своїх близьких.
Улюблена страва "Рататуй" - фаворит домашньої кухні
Інгредієнти, щоб приготувати домашню страву "Рататуй":
- Червона цибуля - 2 шт
- Часник - 4 зубчики
- Баклажани - 2 шт
- Кабачки - 3 шт
- Червоний або жовтий солодкий перець - 3 шт
- Стиглі помідори - 6 шт
- Свіжий базилік - ? пучок
- Оливкова олія - 2 столові ложки
- Кілька гілочок свіжого чебрецю
- Консервовані помідори (вершки) - 1 банка (400 г)
- Бальзамічний оцет - 1 столова ложка
- Лимон - ? шт
- Сіль і перець за смаком
Як приготувати домашню страву "Рататуй":
1. Підготуйте ваші інгредієнти, почистіть цибулю і часник, видаліть насіння у перцю, і вимийте всі овочі, дайте їм підсохнути. Наріжте цибулю півкільцями, а часник - дрібно. Баклажани і кабачки, слід порізати великими кільцями, товщиною близько 2,5 см. Також крупно поріжте помідори та перець. Відокремте листя базиліку від стебел і відкладіть убік, а стебла подрібніть.
2. Розігрійте у великій сковороді 2 столові ложки олії. Додайте нарізані баклажани, кабачки та перець, і обсмажуйте протягом 5 хвилин до золотистого кольору. Викладіть овочі у велику миску.
3. У сковорідку додайте цибулю, часник, подрібнені стебла базиліку, листя чебрецю, додайте олії, якщо це необхідно. І обсмажте все до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин. Потім поверніть ваші овочі з миски назад у сковороду. Перемішайте все, додайте свіжі та консервовані помідори, оцет, посоліть і поперчіть вашу майбутню страву "Рататуй".
4. Знову перемішайте овочі, розбиваючи консервовані помідори задньою частиною ложки. Закрийте сковорідку і тушкуйте на слабкому вогні 30-35 хвилин або доти, доки не зменшиться соус. Вручну порвіть листя базиліку, дрібно натріть цедру лимона і приправте ними ваш "Рататуй".
Ароматна домашня страва "Рататуй" готова! Рекомендуємо подавати її з хлібом, як окрему страву або з рисом на гарнір.


