Салат із пекінської капусти з яйцем

Салат із пекінської капусти з яйцями

Ви можете взяти будь-який вид капусти для цього салату, але краще, звісно, Пекінська капуста, оскільки вона м'якша і ніжніша. Пекінська капуста є чудовою основою для багатьох видів салатів. Своїм універсальним смаком вона чудово поєднується і з м'ясом курки, і з іншими овочами, і з фруктами, до неї додають різні горіхи та насіння. Сьогодні ми пропонуємо приготувати простий і смачний салат із пекінської капусти.

Салат із пекінської капусти з яйцем

Загалом, салат із пекінської капусти легко зробити, тим паче, що капуста цінується своїми поживними властивостями: вона багата на вітамін A, каротин і вітамін С.

Порада: Використовуючи пекінську капусту, не робіть салату більше, ніж ви зможете з'їсти за один раз. Пекінську капусту краще вживати у свіжому вигляді, після зберігання в холодильнику вона втрачає свій смак.

Інгредієнти:

  • маленька капуста (можна 1\2 капусти)
  • 2 яйця
  • Пучок свіжого кропу
  • Сіль
  • Майонез

Салат із пекінської капусти. Приготування:

1. Підготовка інгредієнтів: Відваріть яйця круто і дайте їм охолонути до кімнатної температури, вимийте кріп у холодній воді, сполосніть капусту (якщо необхідно):

Крок 1. Підготовка інгредієнтів

2. Наріжте капусту. Покладіть нашатковану капусту в миску і посоліть. Якщо ви використовуєте більш жорсткий вид капусти, то вичавіть капусту руками після того, як посолите, щоб зробити її м'якшою:

Крок 2. Наріжте капусту і приправте сіллю

3. Додайте дрібно нарізаний свіжий кріп у миску:

Крок 3. Додайте кріп

4. Зварені круто яйця розріжте навпіл і наріжте так, як показано на картинці:

Крок 4. Наріжте яйця

5. Заправте салат майонезом і перемішайте:

Крок 5. Заправте салат майонезом і перемішайте

Також можна урізноманітнити салат із пекінської капусти з яйцем, додавши до нього більше зелені, наприклад, петрушки та молодої зеленої цибулі, додадуть пікантності й листя шпинату. Експериментуйте!

Смачного!

Повернись живим