Улюблена страва "Рататуй" - фаворит домашньої кухні

Улюблена страва "Рататуй" - фаворит домашньої кухні

Це скромне овочеве рагу є супер здоровою, простою і ситною стравою для обіду або вечері в будь-який день тижня. Для того щоб приготувати напрочуд смачну страву "Рататуй", вам не потрібно володіти особливими знаннями або мати спеціальні інгредієнти. Усе, що вам потрібно - це хороший рецепт рататуя і бажання готувати.

І сьогодні ми пропонуємо вам чудовий рецепт, за допомогою якого ви зможете приготувати вашу улюблену страву "Рататуй" і порадувати своїх близьких.

Улюблена страва "Рататуй" - фаворит домашньої кухні

Інгредієнти, щоб приготувати домашню страву "Рататуй":

  • Червона цибуля - 2 шт
  • Часник - 4 зубчики
  • Баклажани - 2 шт
  • Кабачки - 3 шт
  • Червоний або жовтий солодкий перець - 3 шт
  • Стиглі помідори - 6 шт
  • Свіжий базилік - ? пучок
  • Оливкова олія - 2 столові ложки
  • Кілька гілочок свіжого чебрецю
  • Консервовані помідори (вершки) - 1 банка (400 г)
  • Бальзамічний оцет - 1 столова ложка
  • Лимон - ? шт
  • Сіль і перець за смаком

Як приготувати домашню страву "Рататуй":

1. Підготуйте ваші інгредієнти, почистіть цибулю і часник, видаліть насіння у перцю, і вимийте всі овочі, дайте їм підсохнути. Наріжте цибулю півкільцями, а часник - дрібно. Баклажани і кабачки, слід порізати великими кільцями, товщиною близько 2,5 см. Також крупно поріжте помідори та перець. Відокремте листя базиліку від стебел і відкладіть убік, а стебла подрібніть.

2. Розігрійте у великій сковороді 2 столові ложки олії. Додайте нарізані баклажани, кабачки та перець, і обсмажуйте протягом 5 хвилин до золотистого кольору. Викладіть овочі у велику миску.

3. У сковорідку додайте цибулю, часник, подрібнені стебла базиліку, листя чебрецю, додайте олії, якщо це необхідно. І обсмажте все до золотистого кольору протягом 10-15 хвилин. Потім поверніть ваші овочі з миски назад у сковороду. Перемішайте все, додайте свіжі та консервовані помідори, оцет, посоліть і поперчіть вашу майбутню страву "Рататуй".

Це цікаво

4. Знову перемішайте овочі, розбиваючи консервовані помідори задньою частиною ложки. Закрийте сковорідку і тушкуйте на слабкому вогні 30-35 хвилин або доти, доки не зменшиться соус. Вручну порвіть листя базиліку, дрібно натріть цедру лимона і приправте ними ваш "Рататуй".

Ароматна домашня страва "Рататуй" готова! Рекомендуємо подавати її з хлібом, як окрему страву або з рисом на гарнір.

Смачного!

Повернись живим