
На відміну від літнього сезону, взимку залишається набагато менше варіантів, щоб приготувати смачний ситний суп, особливо коли хочеться урізноманітнити свої перші страви. Поспішаємо поділитися чудовим рецептом, новинкою серед перших страв - італійський зимовий суп із ковбасою.
Пріоритетом цього ситного супу є те, що він готується не з м'ясом, а з сирою ковбасою. І тут вже можна увімкнути фантазію, - застосувати різні варіанти домашньої ковбаси або купити готову. У нашому рецепті була використана ковбаса з індички. Також ситності супу надає біла квасоля - джерело білка, і паста у вигляді кумедних бантиків. Італійським суп називається через те, що саме італійська кухня віддає перевагу різним видам пасти, в поєднанні з м'ясними різновидами, томатами і прянощами. Цей чудовий смачний суп з ковбасою можна віднести до розряду здорової та корисної їжі.
Ситний італійський зимовий суп із ковбасою, ситний італійський
Цей рецепт розрахований на 4-6 порцій. Загальний час приготування - 45 хвилин.
Інгредієнти:
- Оливкова олія - 1 ст.ложка;
- Ковбаса з індички (або свинини) - 230-280 г;
- Цибуля - 1 шт;
- Часник - 1 шт;
- Помідори - 3 шт;
- Курячий або овочевий бульйон - 1-1,5 л;
- Консервована біла квасоля - 1 банка;
- Сушені італійські трави (петрушка, орегано, чебрець, розмарин) - 1 чайна ложка;
- Шпинат (або листя капусти) - ? пучок;
- Дрібні макаронні вироби (бантики) - ? чашки;
- Сіль, перець за смаком.
Приготування:
1. Підготуйте продукти: поріжте ковбасу шматочками, наріжте дрібно, як на суп, цибулю і часник, кубиками поріжте помідори. Промийте квасолю.
2. На середньому вогні розігрійте в каструлі оливкову олію й обсмажте ковбасу протягом 3 хвилин.
3. Додайте цибулю і часник до ковбаси і підсмажте ще 4-5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою, а ковбаса не набуде рум'яного кольору. Вмішайте нарізані помідори і готуйте ще 3 хвилини.

4. Залийте ковбасу з овочами бульйоном, додайте білу квасолю та сухі трави, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і залиште каструлю томитися 10-15 хвилин.
5. У самому кінці висипте макаронні "бантики" і шпинат, посоліть, поперчіть і знову доведіть до кипіння на середній температурі та зменшіть вогонь. Закрийте каструлю кришкою і варіть суп із ковбасою на повільному вогні доти, доки "бантики" не стануть м'якими.
Подавайте італійський зимовий суп до столу гарячим. У разі якщо у вас не виявилося під рукою свіжих помідорів, їх завжди можна замінити на консервовані або на томатну пасту, для додання аромату і кольору вашому супу.


