Скумбрія - це та риба, яку багато хто традиційно уявляє собі в копченому або солоному вигляді. І її особливий смак не сплутати з іншими рибами, як і її вигляд. Скумбрія дуже жирна риба і тому не завжди або не всім підходить у смаженому вигляді.

Однак, познайомившись із цим рецептом, ми дізналися, як швидко і смачно приготувати скумбрію, щоб вона вийшла ніжною й апетитною!
А головне, для її приготування потрібно всього 20 хвилин часу.
Легка гостринка перцю-чилі, солодкість цибулі та помідорів, аромат лимона, приготовані зі скумбрією, здатні побити всі рейтинги приготування рибних страв. Ви оціните скумбрію з нового боку.
Як смачно приготувати скумбрію з гострим перцем і помідорами
Інгредієнти:
- Скумбрія - 1 шт (із широкою спинкою);
- Оливкова олія - 2 столові ложки;
- Золотиста цибуля - 1 шт середнього розміру;
- Перець-чилі - 1 шт;
- Болгарський перець - 2 шт;
- Морква - 1 шт;
- Помідори (можна чері) - 5 шт;
- Сік лимона (лайма) - 3 столові ложки;
- Кмин - 1 чайна ложка;
- Зелень петрушки
- Чорний мелений перець - 1/4 чайної ложки
- Сіль
Приготування скумбрії з гострим перцем і помідорами:
1. Перш ніж приготувати скумбрію, необхідно підготувати продукти. Почистіть і вимийте овочі. Обробіть рибу, відокремте голову та нутрощі.

2 Акуратно, зробивши надріз по спинці скумбрії, розділіть її навпіл і видаліть хребет.


3. Для того, щоб Вам зручніше було приготувати скумбрію на сковороді, розріжте кожну її половинку на дві частини.

Скумбрія підготовлена. Тепер слід її натерти сіллю і відставити вбік, поки ви займатиметеся овочами.
4. Перед тим, як розпочати нарізання овочів, поставте на вогонь сковорідку і розігрійте в ній олію. Потім поріжте цибулю півкільцями або чвертькільцями, як у нашому випадку.

До цибулі, на Ваш розсуд, ви можете додати часник, порізавши його скибочками. Для цього достатньо буде 3 зубочків.
5. Поки ви різали цибулю, сковорода розігрілася до потрібної температури. Відправте цибулю на пательню і смажте до легкого золотистого кольору.

6. Соломкою поріжте моркву, вона також необхідна, щоб смачно приготувати скумбрію. Часу на її порізку вистачає, щоб підсмажилася цибуля.

7. Додайте моркву до цибулі в сковорідку.

8. Неможливо приготувати скумбрію з гострим перцем, без "власне" самого перцю. Ріжемо наш гострий перець кільцями і відкладаємо його в сторону. Тому що для підсмажування моркви, на відміну від цибулі, потрібно трохи більше часу. І ми можемо встигнути порізати й болгарський перець.

9. Болгарський перець поріжте півкільцями.

10. Змішайте гострий і болгарський перець і відправте їх разом на сковорідку.

11. Помідори краще порізати часточками. У такому вигляді не заважатиме шкірка і самі помідори збережуть свій аромат. Та й на загальній картині страви так вони матимуть найкращий вигляд.

12. Додайте ваші помідори в сковорідку до решти овочів.

Зачекайте, поки помідори пустять свій сік і стануть трохи м'якими. Для цього можна злегка посолити овочі. Щоб смачно приготувати скумбрію, необхідно приділити особливу увагу овочам.
13. Покладіть шматочки скумбрії на овочі. Але можна й трохи звільнити простір під рибою, щоб уникнути підгоряння овочів.

Через 3 хвилини акуратно переверніть шматочки, почекайте ще кілька хвилин і знову поверніть їх у вихідне положення.
14. Приправте скумбрію чорним меленим перцем, кмином, посипте петрушкою і полийте соком лимона (лайма).

Вимкніть вогонь і накрийте кришкою сковороду. У такому положенні потрібно залишити рибу на 5-7 хвилин.
15. Смачна скумбрія з гострим перцем і помідорами готова!

Якщо Ви любитель гострого, то ви можете поекспериментувати з кількістю гострого перцю. При поєднанні гострого і болгарського перцю, в даному рецепті, - один до двох, риба вийшла дуже соковита і смачна, а овочі мають приємну нотку гостроти. Рисовий гарнір чудово доповнює смак скумбрії, враховуючи те, що ця риба з високим рівнем жирності.
Якщо Ви шукаєте оригінальний і простий рецепт, що приготувати на святкову вечерю, то неодмінно спробуйте приготувати скумбрію за нашим рецептом. Вам вдасться здивувати не тільки гостей на святі, а й ви самі гарантовано залишитеся задоволені.




