Салат "Грецький", класичний рецепт якого сягає своїм корінням далекої Греції, давно став улюбленою стравою багатьох із нас. Спочатку це був салат Хоріатики, що перекладається з грецької як "сільський салат". І справді, до його складу входили прості інгредієнти, які були у кожної господині в грецькому селі: огірки, помідори, цибуля, сир, маслини і спеції, заправлені оливковою олією.

Рецепт грецького салату відтоді багато в чому змінився. Традиційно в англомовних країнах салат "Грецький" поповнили такі продукти, як листовий салат, солодкий перець тощо. І з огляду на різноманітність варіантів грецького салату ми ділимося з вами ще одним особливим рецептом.
Салат "Грецький": Особливий рецепт приготування
Якщо ви великі шанувальники маслин і сиру Фета, то саме грецький салат має неодмінно бути присутнім у вашому меню. Пікантного аромату салату додає додавання Пармезану і заправка в правильній пропорції. Ви можете заправити салат одразу або ж додавати заправку одразу перед подачею на стіл. Цей рецепт розрахований на 2-3 порції.

Інгредієнти:
- Салат ромен - 1/2 пучка;
- Великий помідор - 1/2;
- Великий огірок - 1/2;
- Пір'я зеленої цибулі - 2 шт;
- Маслини Каламати без кісточок - 1/2 чашки;
- Сир Фета - 1/4 чашки;
- Сир Пармезан - 2,5 чайні ложки;
Для заправки:
- Оливкова олія - 1/4 чашки;
- Червоний винний оцет - 2,5 чайної ложки;
- Лимонний сік - 1,5 чайні ложки;
- Часник - 3 зубочки;
- Материнка сушена - 1/4 чайної ложки;
- Базилік сушений - 1/4 чайної ложки;
- Сіль - 1/4 чайної ложки;
- Перець чорний мелений - 1/4 чайної ложки.
Як приготувати салат "Грецький":
1. Перед тим як приготувати грецький салат підготуйте овочі, ретельно їх вимийте і просушіть. Салат ромен порвіть вручну на невеликі шматочки. Помідор і огірок слід нарізати кубиками і скласти продукти у великий салатник.
2. Пір'я цибулі поріжте кільцями, а маслини розріжте навпіл і відправте все в салатник. Зверху натріть на дрібній тертці сир Пармезан і розкришіть вручну сир Фета.
3. Приготуйте окремо заправку для грецького салату. Для цього вам потрібно змішати в окремій мисці оливкову олію, винний оцет, лимонний сік, видавити часник і додати спеції. Сіль і перець ви можете додавати на свій смак. Змішайте всі компоненти і заправте цією сумішшю салат "Грецький".

Отже, смачний салат "Грецький" готовий для подачі на стіл! Ви можете подавати його як закуску до м'ясної страви. страві з курки.
Подивіться інші наші рецепти приготування грецького салату:
- Рецепт грецького салату з пікантною лимонною заправкою
- Як просто приготувати грецький салат
- Класичний рецепт як приготувати грецький салат

