Соковита і ніжна пекінська капуста являє собою чудову базу для приготування салатів. Особливо в осінньо-зимовий період, коли відчувається нестача свіжих овочів, саме пекінська капуста здатна поповнити наш організм корисними речовинами. За наявності пекінської капусти у вашому холодильнику ви зможете приготувати різні варіації салатів, додавши лише кілька інгредієнтів. Але сьогодні ми хочемо представити вам салат із пекінської капусти з беконом!
Поєднання доволі нейтральної пекінської капусти та насиченого бекону разом створюють неймовірне торжество смаку. А солодка цибуля, з сиром, морквою і хрусткою цвітною капустою, заправлені особливою приправою, підносять салат із пекінської капусти з беконом у ранг святкових страв. Однак такий салат цілком може стати і постояльцем серед страв на вашому щоденному столі.

Ніжний салат із пекінської капусти з беконом
Унікальні властивості пекінської капусти дають змогу поєднувати її не тільки з вираженими за смаком продуктами, а й також з іншими видами капусти. Так наприклад, цвітна капуста в цьому салаті включена дуже гармонійно. Два види капусти взаємодоповнюють один одного, і тим самим салат із цвітною капустою подвійно насичений корисними вітамінами та мінералами. Наш рецепт салату з пекінської капусти з беконом передбачає великий обсяг, але ви можете зменшити його, розрахувавши пропорції.
Цей рецепт розрахований на 8 порцій. Загальний час приготування 15 хвилин.
Інгредієнти:
- Солодка цибуля - 1/2 шт середнього розміру;
- Пекінська капуста - 1/2 шт невеликого розміру;
- Цвітна капуста - 1/2 шт невеликого розміру;
- Морква - 1 шт середнього розміру;
- Бекон - 220 г;
- Сир Чеддер - 250 г;
- Майонез - 150 г;
- Цукор - 70 г;
- Оцет - 40 г.
Як приготувати салат із пекінської капусти з беконом:
1. Насамперед займіться беконом. Поріжте його на дрібні шматочки, посмажте бекон і викладіть на паперовий рушник, щоб дати вбратися зайвому жиру. Потім дайте йому повністю охолонути.
2. Поки бекон остигає, тонко наріжте цибулю. Розберіть на невеликі суцвіття цвітну капусту і пелюстками поріжте пекінську капусту (як бачите на фото). Моркву потріть на дрібній тертці.

3. Приготуйте приправу для салату з пекінської капусти з беконом. Для цього в невеликій мисці змішайте майонез, оцет і цукор.

4. Перекладіть у велику миску порізану пекінську капусту, цвітну капусту, моркву, цибулю і сир, після чого заправте все готовою приправою для салату.

Отже, ніжний салат із пекінською капустою, беконом і цвітною капустою готовий! Ви можете подавати його відразу до столу, а можете дозволити йому настоятися і дати смаку ще більше розкритися. Сподіваємося, ви гідно оціните цей рецепт салату!