Шоколадні пряники — чудовий привід покликати гостей

Вибираючи рецепт пряників дуже важливо, щоб тісто мало саме ту консистенцію, яка підійде під задуману форму. І, звичайно, смак пряників, їхня сипкість і аромат мають значення. На святкових ярмарках ми часто бачимо красиві пряники з візерунковими малюнками, що красуються яскравими стрічками. Безумовно, пряні шоколадні пряники задають певний святковий настрій, особливо у поєднанні з чашкою ароматного напою.

Шоколадні пряники - чудовий привід покликати гостей

Сьогодні ми пропонуємо Вам простий рецепт святкових шоколадних пряників. Ви можете готувати ці пряники щодня або приготувати їх на Різдво і на Новий рік , у День святого Валентина і навіть на Хелловін .

Це цікаво

Все залежить від форми для пряників та вашої фантазії. А яка це забава, якщо готувати шоколадні пряники разом з дітьми. Діти люблять ліпити з пластиліну та тіста, і в приготуванні пряників їм є десь розгулятися.

Шоколадні пряники — чудовий привід покликати гостей

За рецептом вихід готових пряників становить 750 г. Загальний час приготування 1 годину 20 хвилин.

Складові:

  • Борошно – 3 склянки;
  • Цукор (або мед) – 1,5 склянки;
  • Какао - 3 ч. ложки;
  • Олія вершкове – 100 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Сода – 1 ч. ложка;
  • Розпушувач – 1 ч. ложка;
  • Прянощі - 1 ч.ложка.

Приготування:

1. У великій мисці змішайте борошно з содою та розпушувачем. Відокремте в яйцях білки від жовтків і міцно збийте білки в піну. Вершкове масло трохи розтопіть, щоб воно стало м'яким.

2. В іншій мисці змішайте цукор, м'яке вершкове масло, прянощі та какао. Розітріть все лопаткою протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи розтирати, поступово додайте яєчні жовтки. Перемішайте і додайте|добавляйте| збиті білки, продовжуючи заважати ще пару хвилин. З'єднайте масу з|із| мукою|борошном| і замісіть тісто, після чого покладіть його в холодильник на півгодини.

Форми для шоколадних пряників

3. Нагрійте духовку до 230°, дістаньте тісто з холодильника і розкотіть його товщиною близько 3 мм. Залежно від товщини тіста, ви отримаєте більш-менш хрусткі пряники. Зробіть різні фігурки і випікайте шоколадні пряники при температурі 220 ° - 240 ° С протягом 8 - 12 хвилин.

Шоколадні пряники покриті глазур'ю
Прикраса для шоколадних пряників

Хтось воліє їсти шоколадні пряники у простому вигляді, а комусь подобаються прикрашені. І у цьому питанні у вас є багато варіантів. Ви можете вмочити готові пряники у невелику кількість розтопленого білого або чорного шоколаду. Після цього присипати цукровою пудрою. А також можна прикрасити шоколадні пряники: королівською глазур'ю різного кольору, посипати готовими кондитерськими прикрасами у вигляді бусинок, зірочок та сердець – на будь-який смак.

Перш ніж прикрашати пряники, дайте їм повністю охолонути. Готові шоколадні пряники можуть зберігатись у герметичному контейнері до трьох днів.

Смачного!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим