Вибираючи рецепт пряників дуже важливо, щоб тісто мало саме ту консистенцію, яка підійде під задуману форму. І, звичайно, смак пряників, їхня сипкість і аромат мають значення. На святкових ярмарках ми часто бачимо красиві пряники з візерунковими малюнками, що красуються яскравими стрічками. Безумовно, пряні шоколадні пряники задають певний святковий настрій, особливо у поєднанні з чашкою ароматного напою.
Сьогодні ми пропонуємо Вам простий рецепт святкових шоколадних пряників. Ви можете готувати ці пряники щодня або приготувати їх на Різдво і на Новий рік , у День святого Валентина і навіть на Хелловін .
Все залежить від форми для пряників та вашої фантазії. А яка це забава, якщо готувати шоколадні пряники разом з дітьми. Діти люблять ліпити з пластиліну та тіста, і в приготуванні пряників їм є десь розгулятися.
Шоколадні пряники — чудовий привід покликати гостей
За рецептом вихід готових пряників становить 750 г. Загальний час приготування 1 годину 20 хвилин.
Складові:
- Борошно – 3 склянки;
- Цукор (або мед) – 1,5 склянки;
- Какао - 3 ч. ложки;
- Олія вершкове – 100 г;
- Яйця – 4 шт.;
- Сода – 1 ч. ложка;
- Розпушувач – 1 ч. ложка;
- Прянощі - 1 ч.ложка.
Приготування:
1. У великій мисці змішайте борошно з содою та розпушувачем. Відокремте в яйцях білки від жовтків і міцно збийте білки в піну. Вершкове масло трохи розтопіть, щоб воно стало м'яким.
2. В іншій мисці змішайте цукор, м'яке вершкове масло, прянощі та какао. Розітріть все лопаткою протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи розтирати, поступово додайте яєчні жовтки. Перемішайте і додайте|добавляйте| збиті білки, продовжуючи заважати ще пару хвилин. З'єднайте масу з|із| мукою|борошном| і замісіть тісто, після чого покладіть його в холодильник на півгодини.
3. Нагрійте духовку до 230°, дістаньте тісто з холодильника і розкотіть його товщиною близько 3 мм. Залежно від товщини тіста, ви отримаєте більш-менш хрусткі пряники. Зробіть різні фігурки і випікайте шоколадні пряники при температурі 220 ° - 240 ° С протягом 8 - 12 хвилин.
Хтось воліє їсти шоколадні пряники у простому вигляді, а комусь подобаються прикрашені. І у цьому питанні у вас є багато варіантів. Ви можете вмочити готові пряники у невелику кількість розтопленого білого або чорного шоколаду. Після цього присипати цукровою пудрою. А також можна прикрасити шоколадні пряники: королівською глазур'ю різного кольору, посипати готовими кондитерськими прикрасами у вигляді бусинок, зірочок та сердець – на будь-який смак.
Перш ніж прикрашати пряники, дайте їм повністю охолонути. Готові шоколадні пряники можуть зберігатись у герметичному контейнері до трьох днів.