
Для того щоб приготувати грецький салат необов'язково перебувати на Середземноморському узбережжі. Вам достатньо лише придбати необхідні продукти та самим приготувати смачну страву. Приготувати грецький салат можна на додаток до тушкованого м'яса або як закуску перед основною стравою на вечерю. Пропонуємо Вам рецепт, який розкриє всі таємниці простого приготування традиційного грецького салату.
Як просто приготувати грецький салат
Інгредієнти:
- Салат ромен - 1 середній пучок;
- Помідори - 2 шт середнього розміру;
- Гладкий англійський огірок - 1 шт;
- Маслини каламата - 1 чашка;
- Червона цибуля - ? шт;
- Сир Фета - 70 г;
- Оливкова олія холодного віджиму - 3 ст.ложки;
- Лимонний сік - 2 ст.ложки;
- Свіже листя материнки - 1,5 чайної ложки (або ? чайної ложки сухої материнки);
- Сіль - ? чайної ложки;
- Свіжомелений перець.
Приготування:
1. Салат ромен вимийте і порвіть руками на дрібні частини, висушіть. Помідори та огірок поріжте великими шматками. Червону цибулю тонко наріжте.
2. З'єднайте у великій мисці салат ромен, помідори, огірок, маслини, цибулю і відставте в сторону.
3. Окремо зробіть заправку для салату. Змішайте в скляному посуді оливкову олію, лимонний сік, материнку, сіль і перець - збийте за допомогою мітелки до однорідної маси.
4. Обережно полийте отриманим соусом по овочах і струсіть грецький салат. За потреби можна додатково додати лимонний сік, сіль і перець. Розкришіть сир фета по салату перед подачею до столу.
Традиційний грецький салат готовий!