Часом смачний гарнір може замінити навіть основну страву. І нерідко багато господинь воліють готувати як гарнір картоплю. Адже цей овоч має універсальні властивості, його і смажать, і варять, і запікають.

Ось і сьогодні ми пропонуємо вам рецепт із використанням картоплі, щоб приготувати смачний гарнір до вашого столу. Рецепт добре підійде для ланчу або як закуска. Ваша картопля буде надзвичайно пряною та ароматною, якщо ви приготуєте її зі спеціями в духовці.
Як приготувати смачний гарнір: Пряна картопля
Час приготування: 30 хвилин
Інгредієнти:
- Картопля - 5 шт (велика)
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - 100 мл
- Паприка - 3/4 чайної ложки
- Куркума - 3/4 чайної ложки
- Порошок білого перцю - 4 щіпки
- Сухий чебрець - 2 чайні ложки
- Подрібнений мускатний горіх - 1/4 чайної ложки
- Сіль (за смаком)
Приготування пряної картоплі:
1. Підготуйте ваші продукти: картоплю, оливкову олію, сіль, паприку, куркуму, часник, чебрець, білий перець, мускатний горіх.

2. очистіть і промийте картоплю, а потім наріжте великими скибочками. Після висушіть картоплю паперовим рушником від зайвої води і викладіть у миску.

3. Додайте олію, сіль і спеції в картоплю.

4 Ретельно перемішайте, щоб кожен шматочок картоплі був покритий олією та спеціями.

5. Помістіть картоплю у форму, в якій ви будете її запікати, і помістіть картоплю в мікрохвильовку, встановивши потужність 800 Вт і час 16 хвилин.

6. Подрібніть часник. На 8-й хвилині дістаньте картоплю, перемішайте акуратно та посипте часником. Поставте страву готуватися ще на 8 хвилин. Після закінчення часу залиште картоплю в мікрохвильовій печі ще на 5 хвилин.

7. Ваш смачний гарнір готовий! Подавайте готову пряну картоплю гарячою.

Пряна картопля добре смакує як гарнір, так і у вигляді основної страви. Особливо, якщо подати до неї грецький салат.




