Багато господинь не наважуються смажити таку рибу, як карась, через наявність у нього дрібних кісток. Але цю проблему легко можна обійти, використовуючи деякі тонкощі його приготування. Дізнавшись, як правильно посмажити карася, ви отримаєте неймовірно смачну і просту страву до вашого столу. Адже карась - риба з дуже ніжним і соковитим м'ясом, яка не вимагає особливих спецій і складності рецепта. Її смак цілком компенсує ті недоліки, які вона має (дрібні кісточки).

Для вечері в літній спекотний день, ви можете посмажити карася, а на гарнір подати запечена картоплякартопляне пюре, або цвітну капусту, а також зробити смачний салат і, в колі сім'ї, провести чудовий вечір за келихом вина або чашкою ароматного чаю.
Як швидко і смачно посмажити карася?
Інгредієнти:
- Карасі середнього розміру - 3 шт
- Рослинна олія - 50 г
- Борошно - 100 г
- Сіль
- Чорний мелений перець
- Сік 1\2 лимона
Як приготувати карася:
1. Почистіть рибу від луски та нутрощів. За бажання, можна відрізати голови (як у нашому випадку).

2. Зробіть невеликі надрізи на боках риби під кутом приблизно 60 градусів від голови. Такі надрізи дадуть змогу добре просмажитися рибі, а висока температура пом'якшить дрібні кісточки карася, якими вирізняється цей вид риби.

3. Після цього гарненько натріть рибу сіллю і чорним меленим перцем.

4. Збризніть кожну рибину, не шкодуючи, лимоном. Лимон додасть карасям пікантного смаку.

Залиште карасів у такому стані приблизно на 15 хвилин, щоб вони просочилися. А тим часом розігрійте сковорідку і налийте в неї олію.
5. Перед тим, як посмажити карася, гарненько обваляйте його в борошні та покладіть у розігріту сковорідку.

6. Коли риба підсмажиться з одного боку, переверніть її.

7. А коли підсмажиться другий бік, то ви можете його знову перевернути, щоб досмажити перший бік до хрусткої скоринки.

Зніміть посмажену рибу зі сковороди.
Смажені карасі готові!

Таким простим способом карасів можна смажити хоч щодня, це недорога і дуже смачна риба обов'язково сподобається всім членам вашої родини.



