Як смачно і швидко посмажити карася

Багато господинь не наважуються смажити таку рибу, як карась, через наявність у нього дрібних кісток. Але цю проблему легко можна обійти, використовуючи деякі тонкощі його приготування. Дізнавшись, як правильно посмажити карася, ви отримаєте неймовірно смачну і просту страву до вашого столу. Адже карась - риба з дуже ніжним і соковитим м'ясом, яка не вимагає особливих спецій і складності рецепта. Її смак цілком компенсує ті недоліки, які вона має (дрібні кісточки).

Як смачно і швидко посмажити карася

Для вечері в літній спекотний день, ви можете посмажити карася, а на гарнір подати запечена картоплякартопляне пюре, або цвітну капусту, а також зробити смачний салат і, в колі сім'ї, провести чудовий вечір за келихом вина або чашкою ароматного чаю.

Як швидко і смачно посмажити карася?

Інгредієнти:

  • Карасі середнього розміру - 3 шт
  • Рослинна олія - 50 г
  • Борошно - 100 г
  • Сіль
  • Чорний мелений перець
  • Сік 1\2 лимона
Це цікаво

Як приготувати карася:

1. Почистіть рибу від луски та нутрощів. За бажання, можна відрізати голови (як у нашому випадку).

Як смачно і швидко посмажити карася: почистіть рибу

2. Зробіть невеликі надрізи на боках риби під кутом приблизно 60 градусів від голови. Такі надрізи дадуть змогу добре просмажитися рибі, а висока температура пом'якшить дрібні кісточки карася, якими вирізняється цей вид риби.

Як смачно і швидко посмажити карася: зробіть надрізи на рибі

3. Після цього гарненько натріть рибу сіллю і чорним меленим перцем.

Як смачно і швидко посмажити карася: посоліть і поперчіть рибу

4. Збризніть кожну рибину, не шкодуючи, лимоном. Лимон додасть карасям пікантного смаку.

Як смачно і швидко посмажити карася: збризніть рибу лимоном

Залиште карасів у такому стані приблизно на 15 хвилин, щоб вони просочилися. А тим часом розігрійте сковорідку і налийте в неї олію.

5. Перед тим, як посмажити карася, гарненько обваляйте його в борошні та покладіть у розігріту сковорідку.

Як смачно і швидко посмажити карася: обваляйте рибу в борошні та покладіть на сковороду

6. Коли риба підсмажиться з одного боку, переверніть її.

Як смачно і швидко посмажити карася: підсмажте з одного боку

7. А коли підсмажиться другий бік, то ви можете його знову перевернути, щоб досмажити перший бік до хрусткої скоринки.

Як смачно і швидко посмажити карася: підсмажте з іншого боку

Зніміть посмажену рибу зі сковороди.

Смажені карасі готові!

Це цікаво
Як смачно і швидко посмажити карася: готово!

Таким простим способом карасів можна смажити хоч щодня, це недорога і дуже смачна риба обов'язково сподобається всім членам вашої родини.

Смачного!

Повернись живим