Салат із пекінської капусти з куркою та мандарином

Пекінська капуста, попри свої корисні властивості, приваблює ще й своєю універсальністю смаку, особливо в приготуванні салатів. Різноманітне поєднання інгредієнтів з пекінською капустою щоразу надають незвичайного пікантного смаку вашому салату. І якщо ви хочете зробити корисний і ситний салат із пекінської капусти з куркою, то спробуйте додати в нього мандарин і мигдаль для створення оригінальної та абсолютно нової страви на вашому столі.

Салат із пекінської капусти з куркою та мандарином

Салат із пекінської капусти з куркою та мандарином

Якщо заздалегідь підготувати необхідні складові за рецептом, то ви зможете дуже швидко приготувати салат з пекінської капусти з куркою та мандарином. Цей рецепт розрахований на одну порцію.

Інгредієнти:

  • Пекінська капуста - 1/4 головки (близько 2 чашок)
  • Відварене куряче філе - 120 г
  • Мандарин - 1 шт
  • Нарізаний мигдаль - 2 столові ложки
  • Цибуля-шалот - 1 шт
  • Кунжутний соус - 2 столові ложки

Для соусу:

  • Червоний перець чилі - 1 шт
  • Рослинна олія - 1/4 склянки
  • Сік одного лайма - 2 столові ложки
  • Білий місо - 2 столові ложки
  • Соєвий соус - 1 столова ложка
  • Рисовий оцет - 1 столова ложка
  • Підсмажена кунжутна олія - 1 чайна ложка
  • Підсмажений кунжут - 1 чайна ложка
  • Тертий очищений імбир - 1/2 чайної ложки
Це цікаво

Приготувати салат із пекінської капусти з куркою та мандарином:

1. Кунжутний соус ви можете приготувати заздалегідь. Соус може зберігатися протягом тижня в закритому вигляді в холодильнику. Для цього просто ретельно змішайте всі компоненти кунжутного соусу і заправляйте ним ваші салати.

2. Також заздалегідь підготуйте курку: відваріть філе, дайте йому охолонути і поріжте шматочками.

3. Поріжте пекінську капусту середніми частинами або можете порвати її вручну. Очистіть мандарин і розберіть його на часточки. Поріжте цибулю-шалот.

4. Розігрійте духовку до 220° С. Тонко наріжте мигдаль і викладіть на аркуші для випічки, помішуючи протягом 4 хвилин, доведіть мигдаль до золотистого кольору. Залиште мигдаль охолонути.

Це цікаво

5. З'єднайте в салатнику пекінську капусту, курку, мандарин і цибулю-шалот. Заправте салат із пекінської капусти з куркою та мандарином кунжутним соусом. На завершення посипте підсмаженим мигдалем.

Пекінська капуста дає змогу приготувати різні варіації салатів. Ви можете приготувати простий салат із пекінської капусти з яйцем або салат із пекінської капусти з сухариками, замінюючи останній інгредієнт. Також можете додати кукурудзу або крабові палички. Пробуйте різні способи і знайдіть свій ідеальний рецепт.

Смачного!

Повернись живим