Шоколадні пряники - чудовий привід покликати гостей

Обираючи рецепт пряників, дуже важливо, щоб тісто мало саме ту консистенцію, яка підійде під задуману форму. І, звісно, смак пряників, їхня сипучість та аромат мають значення. На святкових ярмарках ми часто бачимо красиві пряники з візерунчастими малюнками, що красуються на яскравих стрічках. Безумовно, пряні шоколадні пряники задають певний святковий настрій, особливо в поєднанні з чашечкою ароматного напою.

Шоколадні пряники - чудовий привід покликати гостей

Сьогодні ми пропонуємо Вам простий рецепт святкових шоколадних пряників. Ви можете готувати ці пряники щодня або приготувати їх на Різдво, і на Новий рік, в День святого Валентина і навіть на Геловін.

Це цікаво

Усе залежить від форми для пряників і вашої фантазії. А вже яка це забава, якщо готувати шоколадні пряники разом із дітьми. Діти обожнюють ліпити з пластиліну і тіста, і в приготуванні пряників їм є де розгулятися.

Шоколадні пряники - чудовий привід покликати гостей

За рецептом вихід готових пряників становить 750 г. Загальний час приготування 1 година 20 хвилин.

Інгредієнти:

  • Борошно - 3 склянки;
  • Цукор (або мед) - 1,5 склянки;
  • Какао - 3 ч.ложки;
  • Масло вершкове - 100 г;
  • Яйця - 4 шт;
  • Сода - 1 ч.ложка;
  • Розпушувач - 1 ч.ложка;
  • Прянощі - 1 ч.ложка.

Приготування:

1. У великій мисці змішайте борошно з содою та розпушувачем. Відокремте в яйцях білки від жовтків і міцно збийте білки в піну. Вершкове масло трохи розтопіть, щоб воно стало м'яким.

2. В іншій мисці змішайте цукор, м'яке вершкове масло, прянощі та какао. Розітріть усе лопаткою протягом 5-6 хвилин. Потім, продовжуючи розтирати, поступово додайте яєчні жовтки. Перемішайте і додайте збиті білки, продовжуючи мішати ще кілька хвилин. З'єднайте масу з борошном і замісіть тісто, після чого покладіть його в холодильник на півгодини.

Форми для шоколадних пряників

3. Нагрійте духовку до 230°С, дістаньте тісто з холодильника і розкачайте його завтовшки близько 3 мм. Залежно від товщини тіста, ви отримаєте більш-менш хрусткі прянички. Зробіть різні фігурки і випікайте шоколадні пряники за температури 220° - 240° С протягом 8 - 12 хвилин.

Шоколадні пряники вкриті глазур'ю
Прикраса для шоколадних пряників

Хтось вважає за краще їсти шоколадні пряники в простому вигляді, а комусь подобаються прикрашені. І в цьому питанні у вас є багато варіантів. Ви можете вмочити готові пряники в невелику кількість розтопленого білого або чорного шоколаду. Після чого присипати цукровою пудрою. А також можна прикрасити шоколадні пряники: королівською глазур'ю різного кольору, посипати готовими кондитерськими прикрасами у вигляді намистин, зірочок і сердечок, - на будь-який смак.

Перш ніж прикрашати пряники, дайте їм повністю охолонути. Готові шоколадні пряники можуть зберігатися в герметичному контейнері до трьох днів.

Смачного!

Повернись живим