Мийки кухонні з нержавіючої сталі

Зараз популярністю серед споживачів користуються кухонні мийки з нержавіючої сталі. Ця продукція відрізняється високою зносостійкістю та іншими перевагами.

Якщо вам потрібні гарні мийки на кухню , рекомендуємо купувати вироби з нержавіючої сталі. У цій статті ми розповімо вам про те, на що потрібно звернути увагу при виборі цієї продукції, щоб не розчаруватися у покупці.

Мийки кухонні з нержавіючої сталі

Хром та нікель

Кухонні мийки роблять із хром-нікелевої нержавіючої сталі.
Хорошою вважається нержавіюча сталь, у складі якої є 18% хрому та 8-10% нікелю (шукайте маркування 18/10). Вони надійно захищають мийку від корозії, ударів та перепадів температур, надають поверхні ефектного блиску та захищають її від плям. Топові виробники покривають сталь захисним покриттям, на якому рідина миттєво збирається у краплі, та її легко підтримувати у чистоті.

Зверніть увагу на марку сталі.
Добре, якщо це AISI304 (вона ж 08Х18Н10). Недорогі варіанти можуть бути зроблені з AISI204 - вона податливіша в обробці, але в ній менше хрому і практично немає нікелю. Тому такі раковини виглядають гірше і швидко виходять з ладу. Якщо інформації про метал на ціннику ви не знайшли, попросіть у продавця сертифікат відповідності.

Перевірити якість сталі у магазині вам допоможе магніт. За гарною мийкою він буде вільно ковзати. Якщо магніт чіпляється до поверхні, раковина прослужить вам недовго.

Товщина нержавіючої сталі буває різною - від 0,4 до 1,2 мм: чим товстіша, тим вона
довговічніша і дорожча.
Врізні мийки з нержавіючої сталі зазвичай тонші (вибирайте моделі не менше 0,6 мм), накладні - товщі (1-1,2 мм).

Мийки кухонні з нержавіючої сталі

Зварена краще за штамповану

Штамповані мийки з нержавіючої сталі «видавлюють» із цільного сталевого листа, тому у них фізично немає швів. Виробляти їх простіше, тому недорогі мийки для кухні часто виготовляють саме цим способом. Однак є й зворотний бік медалі: такі раковини зазвичай маленькі та неглибокі, а отже, незручні. Особливо якщо у вас немає посудомийної машини і часто доводиться мити великі каструлі або листи.

Зварні мийки коштують дорожче (в середньому на 10-15%), але і як, і в зручності помітно
перевершують штамповані. Вони більш товсті, міцні та «тихі». Стінки та основа чаші виготовляють окремо і приварюють один до одного. Тому підібрати модель, що ідеально підходить вам за глибиною, що підходить вам за глибиною, формою і габаритами, буде набагато простіше.

Найважливіша тут якість обробки швів. Недбалість може призвести до того, що згодом шов почне протікати. Тому вибирайте продукцію відомих виробників із гарною репутацією.

Такі мийки характеризуються:

  • високою якістю;
  • надійністю;
  • зносостійкість.

Оптимальна глибина чаші кухонного мийки - 16-18 сантиметрів. Дрібніші раковини грішать тим, що вода з них розбризкується на стільницю і господиню.

Повернися живим