Омлет із шинкою (або беконом) та овочами - чудова страва на сніданок. Звісно, щоб приготувати смачний омлет, знадобиться досить багато часу, але воно того варте. У Франції, звідки несе свої традиції омлет, приготуванню сніданку приділяють значну кількість часу.

Саме у Франції омлет вважають "королем сніданків". На відміну від класичного приготування омлету на сковорідці, ми пропонуємо вам рецепт, як приготувати омлет у духовці з овочами та шинкою.
Складно сказати точно, скільки вам знадобиться часу, щоб приготувати омлет, оскільки це залежить від розміру форми для запікання і від кількості продуктів, які ви використовуєте.
Різновидів омлетів дуже багато. Можна приготувати омлет на сковорідці, в духовці, в мікрохвильовці, в солоному і в солодкому вигляді, з різними овочами, з грибами, з м'ясною начинкою. Усе залежить від уподобань кухаря.
Французький сніданок або як приготувати омлет із шинкою та овочами
Інгредієнти:
- Яйця - 4 шт
- Помідори - 2 шт
- Перець болгарський - 1/2 шт
- Цибуля - 1 шт
- Шинка або бекон - 150 г
- Молоко - 1 склянка
- Борошно - 2 столові ложки
- Рослинна олія (оливкова олія)
- Мелений чорний перець
- Сіль
Як приготувати омлет із шинкою та овочами:
1. Підготуйте необхідні продукти:

2 Почистіть цибулю, наріжте її дрібно та підсмажте в неглибокій сковорідці на рослинній (оливковій) олії. Смажити цибулю слід на помірному вогні до золотистого кольору:

3. якщо бекон або шинка мають грубу шкірку, то видаліть її. Наріжте вашу шинку кубиками та додайте до цибулі. Підсмажте їх разом ще 5 хвилин, іноді перемішуючи:

4. Перекладіть посмажену цибулю та шинку у форму для запікання і відставте поки що:

5. Попередньо розігрійте вашу духовку до 200 градусів. Розбийте яйця у велику миску, додайте перець і сіль за смаком:

6. Збийте яйця міксером до однорідної консистенції:

7. Всипте 2 столові ложки борошна (якщо вам подобається більш жорсткий омлет, то додайте більше борошна):

8. Додайте молоко:

9. Продовжуйте збивати до однорідного стану:

10. Видаліть насіння в перцю та поріжте його кубиками. Покладіть перець шаром поверх цибулі та шинки:

11. Помідори також поріжте кубиками (якщо ви хочете зробити омлет менш соковитим, то видаліть насіння у помідорів). Рівним шаром покладіть їх поверх перцю.

12. Збиті яйця влийте обережно у форму поверх помідорів:

13. Помістіть форму для випікання в розігріту духовку, приблизно на 30-40 хвилин:

Поки омлет готується, ви можете приготувати до нього салат. Гарним доповненням може стати грецький салат або салат із пекінської капусти.
14. Коли омлет буде готовий, вийміть форму з духовки і відставте в сторону, щоб дати йому трохи охолонути:

15. Поріжте ваш готовий омлет на порції потрібного розміру. Подавайте теплим!

Ця страва добре підійде не тільки на сніданок, а й для ланчу.




