7 міфів про вино: Що потрібно знати перед дегустацією

Різноманітний світ вина може спершу збивати з пантелику. Стільки різних напоїв та класифікацій і стільки ж міфів… Але як відрізнити правду від вигадки та вибрати справді смачне та корисне червоне вино ?

7 міфів про вино: Що потрібно знати перед дегустацією

Популярні міфи про винну продукцію

Чи варто купувати вино з кришкою, що відкручується? Чи цей благородний алкогольний напій впливає на серцево-судинну систему? Варто розібратися з цим по порядку!

1. Вина з кришкою, що загвинчується, купувати не варто

Раніше вина з такою кришкою вважалися дешевшими порівняно з винною пробкою. Однак у наш час ця інформація застаріла, оскільки багато покупців віддають перевагу винні пляшки з гвинтовою кришкою, яку можна легко відкрити. Досвідчені винороби стверджують, що така кришка краще підходить для тривалого зберігання вина, оскільки перешкоджає попаданню кисню до пляшки.

2. Біле вино завжди подається виключно охолодженим

Існує думка, що біле вино завжди подають охолодженим, тоді як червоне — теплим. Але досвідчені сомельє кажуть, що обидва напої варто подавати за кімнатної температури. До того ж, якщо біле вино буде надто холодним, його смак та аромат повністю не розкриються.  

3. Натуральні вина не викликають похмілля

Алкоголь, як правило, є причиною поганого самопочуття після веселої вечірки. Як показує практика, навіть напій з невеликою кількістю спирту може спричинити погане самопочуття. Тому краще дотримуватись рекомендованої дози в 1-2 келихи за вечір.

4. Біле вино слід подавати до риби, а червоне до м'яса.

Щоб повністю розкрити смак та аромат цього благородного напою, дійсно важливо підібрати правильну їжу. Наприклад, вино з яскраво вираженими солодкими фруктовими нотками найкраще подавати із чимось гострим. Якщо їжа солодка, то вино має бути ще солодшим, щоб її гармонійно доповнити.  

5. Витримане вино краще

Більшість помилково вважає, що старі вина – це найкращий варіант. Насправді лише дорогі та ексклюзивні алкогольні напої виробляють так, щоб їх можна було зберігати тривалий час. Майже всі вина, які виробляють зараз, можна пити відразу після виробництва і вони мають досить короткий термін придатності.

6. Найкраще вино – у важких пляшках

Це не що інше, як рекламний хід. Справа в тому, що винні пляшки роблять із товстого скла, що надає їм більш елегантного та вишуканого зовнішнього вигляду. Але до смаку та аромату вина цей пункт не має жодного стосунку.

7. Білі вина не містять сульфітів

Деякі білі вина містять більше сульфітів, ніж червоні алкогольні напої. Дбати про це не варто, оскільки вино — це продукт із найнижчим вмістом цих речовин.

Так що не бійтеся експериментувати та насолоджуйтесь різними винами під акомпанемент смачної їжі!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим