Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

Незабаром вулицями запорошить м'який пухнастий сніг. Вікна прикрасять морозні мережива і як же буде приємно цієї пори сидіти в дружній компанії, пригощаючись ароматним гарячим вином з прянощами.

Глінтвейн з давніх-давен був одним з головних напоїв у Центральній та Північній Європі на різдвяних ярмарках і базарах. Відтак глінтвейн плавно перекочував і до наших країв. Жоден вуличний захід узимку тепер не обходиться без глінтвейну.

Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

Немає нічого кращого, ніж зігрітися на морозі філіжанкою корисного тонізуючого напою. Червоне вино славиться своїми противірусними властивостями, а спеції, що входять до складу глінтвейну, мають антиоксидантну дію, заспокійливий та тонізуючий ефект, а також захищають організм від застуди.

Втім, не обов'язково чекати на різдвяні заходи, ви цілком можете приготувати глінтвейн вдома вже сьогодні. Рецепт глінтвейну досить простий, головне правильно підготувати інгредієнти.

Це цікаво

Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

Навчившись готувати глінтвейн, класичний рецепт якого ми вам представляємо, ви зможете згодом підбирати ідеальне поєднання прянощів під свій смак. Зараз у продажу є готові набори для глінтвейну, вони дуже зручні, особливо, коли немає часу, але краще мати у своєму арсеналі перевірені свіжі спеції, які не зіпсують аромат зимового напою. Отже, що потрібно мати під рукою для приготування глінтвейну в домашніх умовах.

Складові:

  • Червоне сухе вино – 0,7 л;
  • Цукор - 3 чайні ложки;
  • Лимон - 1/2 шт;
  • Яблуко - 1 шт;
  • Кориця - 1 чайна ложка + 1 паличка;
  • Корінь імбиру – 2 см;
  • Бадьян - 2 зірочки;
  • Кардамон - 2-3 зернятка;
  • Гвоздика - 3-4 бутони;
  • Запашний перець - 4 горошини;
  • Мускатний горіх – 1 шт.

Як приготувати глінтвейн?

1. Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти, щоб ви не витрачали час на пошуки тієї чи іншої спеції. Цей напій не вимагає покупки дорогого вина, бо смаком його наповнюють саме прянощі. Тому ви можете взяти будь-яке червоне недороге вино, головне, щоб воно було сухе або напівсухе. Вимийте яблуко та лимон, викладіть прянощі на тарілку.

Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

2. Поріжте лимон кружальцями, яблуко часточками, а імбир тонкими платівками. Потім змішайте разом порошок кориці із цукром. Так ви бачитимете кількість компонентів для глінтвейну. Пам'ятайте, що імбир надає гіркого смаку, тому використовуйте його з обережністю. Якщо ви не поціновувач такого присмаку, то кладіть імбир у глінтвейн щонайменше.

Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

3. Вилийте вино в каструлю та нагрівайте на невеликому вогні протягом 1 хвилини. Багато рецептів передбачають одночасне змішування спецій з вином, але краще класти прянощі у тепле вино.

Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

4. Після цього додаємо в каструлю лимон, яблуко, імбир та спеції, продовжуючи нагрівати вино.

Це цікаво
Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

5. На закінчення висипте цукор, змішаний з корицею, і зробіть мінімальний вогонь. Слідкуйте, щоб глінтвейн не закипав. Варити глінтвейн необхідно в межах температури 80 градусів. Тоді вино не втратить своїх цілющих властивостей.

Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

6. Коли глінтвейн буде готовий, процідіть його та розлийте по кружках. Попередньо ви можете зробити цукровий край на кружках, для цього просто змочіть водою край і вмочіть його в цукор.

Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

7. Окрасою кухлів чудово послужать кружечки лимона. Отже, запашний глінтвейн готовий! Насолоджуйтесь його оксамитовим смаком, не виходячи з дому.

Як приготувати глінтвейн: рецепт з покроковими фото

Відмінного вам настрою у свята!

[rainmaker_form id="36985"]

Повернися живим