Упаковка кондитерського виробу: важливість першого враження

Для презентації кондитерських виробів використовується різноманітна упаковка. Грамотно підібране оформлення привертає увагу покупців і забезпечує прибутковість компанії.

Упаковка кондитерського виробу: важливість першого враження

Вибрати й замовити упаковку для кондитерських виробів можна за посиланням https://zapodarkom.com.ua/category/upakovka-dlja-konditerskih-izdelij/, де вона представлена в широкому асортименті та за доступними цінами. 

Візуальне сприйняття упаковки

Упаковка для кондитерських виробів має привертати увагу, тому вона має бути яскравою, оригінальною і барвистою.

До головних її переваг належать:

  • дизайн, що запам'ятовується;
  • створення власного стилю;
  • можливість виділитися на тлі конкурентів;
  • забезпечення збереження готового продукту;
  • краще сприйняття з боку потенційних покупців.

Нестандартний дизайн упаковки привертає увагу покупців, а це підвищує продажі та прибутковість.

Якою має бути упаковка?

Для створення першого враження необхідно правильно підібрати упаковку, враховуючи низку факторів.

До них відносять:

  • колір;
  • форма;
  • текстура;
  • декоративні та інші візуальні елементи.

Практичним і універсальним рішенням стануть коробки для тортів, представлені в широкому асортименті. При цьому вони можуть бути різної довжини, ширини, висоти і діаметра, а також форми і дизайнерського оформлення.

Інформативність упаковки

На упаковці торта обов'язково має бути така інформація - склад, вага, термін придатності та спосіб приготування. Ця інформація має бути легко читабельною та зрозумілою для покупців. Сумлінні виробники дбають про свою репутацію і надають достовірні дані про свою продукцію. 

Функціональність упаковки

Упаковка має бути і функціональною. Виготовляється з мікрогофрокартону, для якого характерна екологічна безпека, надійність і практичність. Конструкція самозбірна, а для зручності перенесення торта передбачена ручка. Функціональна упаковка не тільки забезпечує захист продукції та зберігає її свіжість, а й формує правильне сприйняття з боку покупців. 

Вимоги до пакування тортів

Упаковка для тортів та інших кондитерських виробів має відповідати певним вимогам, а саме:

  • міцність;
  • надійність;
  • екологічна безпека;
  • функціональність;
  • інформативність;
  • стильний дизайн тощо.

Якісні коробки забезпечують захист від зовнішніх впливів (пилу, вологи, ударів тощо), зручне транспортування і зберігання відповідно до встановлених норм. 

Широко використовується паперова упаковка. Вона буває різних розмірів і форм, а вибір залежить від виду кондитерського виробу. 

Це можуть бути коробки, пакети, обгортки. Так, коробки призначені для тортів, печива, тістечок тощо. Виготовляються з картону або щільного паперу, прикрашаються різним декором для привернення уваги покупців.

Для пакування дрібних кондитерських виробів (цукерки, шоколадні плитки, печиво тощо) використовують паперові пакети. Прикрашаються логотипом та іншим декором, а для зручності перенесення мають ручки. 

Паперові обгортки застосовують для пакування штучних кондитерських виробів: цукерки, батончики тощо. 

Висновок

Оригінальна упаковка є важливою складовою для прибуткового продажу кондитерських виробів. Тому до вибору матеріалів і дизайну слід поставитися відповідально, враховуючи стилістичний напрям підприємства, корпоративні кольори, запити потенційних споживачів тощо. 

Повернись живим