
Що може бути краще, ніж приготовані чудовим недільним ранком пряні оладки з гарбуза. До того ж цей чудовий сніданок гарний не тільки у вихідні дні, а й у будні. Солодкі, пишні, ситні й ароматні, оладки з гарбуза будуть корисні не тільки дорослим, а й дітям. Чудова альтернатива сніданку, якщо вам злегка набридли каші. Спробуйте приготувати такі оладки за нашим рецептом.
Пряні оладки з гарбуза
Цей рецепт розрахований на 6 порцій. Загальний час приготування 40 хвилин.
Інгредієнти:
- Молоко - 1,5 склянки;
- Гарбузове пюре - 1 чашка;
- Яйця - 1 шт;
- Рослинна олія - 2 ст. ложки;
- Оцет - 2 ст. ложки;
- Борошно - 2 чашки;
- Цукор (можна коричневий) - 2 ст. ложки;
- Розпушувач - 2 ч. ложки;
- Сода - 1 ч. ложка;
- Мелений духмяний перець - 1 ч. ложка;
- Мелена кориця - 1 ч. ложка;
- Мелений імбир - ? ч. ложки;
- Сіль - ? ч. ложки.
Приготування оладок із гарбуза:
1. В одній мисці змішайте молоко, гарбузове пюре, яйце, олію та оцет. В іншу миску всипте борошно, цукор, розпушувач, соду, запашний перець, корицю, імбир, сіль, і все перемішайте. Після чого з'єднайте вміст мисок і ретельно перемішайте все разом.
2. Розігрійте на середньому вогні сковорідку, влийте в неї олію та смажте оладки з гарбуза, як звичайні оладки, зачерпуючи великою ложкою тісто та наливаючи на сковорідку. Підсмажте оладки з гарбуза з обох боків до рум'яного кольору.
Готові оладки з гарбуза подавайте гарячими, поливаючи їх медом або фруктовим сиропом.


