Для презентації кондитерських виробів використовується різноманітна упаковка. Грамотно підібране оформлення привертає увагу покупців і забезпечує прибутковість компанії.

Вибрати й замовити упаковку для кондитерських виробів можна за посиланням https://zapodarkom.com.ua/category/upakovka-dlja-konditerskih-izdelij/, де вона представлена в широкому асортименті та за доступними цінами.
Візуальне сприйняття упаковки
Упаковка для кондитерських виробів має привертати увагу, тому вона має бути яскравою, оригінальною і барвистою.
До головних її переваг належать:
- дизайн, що запам'ятовується;
- створення власного стилю;
- можливість виділитися на тлі конкурентів;
- забезпечення збереження готового продукту;
- краще сприйняття з боку потенційних покупців.
Нестандартний дизайн упаковки привертає увагу покупців, а це підвищує продажі та прибутковість.
Якою має бути упаковка?
Для створення першого враження необхідно правильно підібрати упаковку, враховуючи низку факторів.
До них відносять:
- колір;
- форма;
- текстура;
- декоративні та інші візуальні елементи.
Практичним і універсальним рішенням стануть коробки для тортів, представлені в широкому асортименті. При цьому вони можуть бути різної довжини, ширини, висоти і діаметра, а також форми і дизайнерського оформлення.
Інформативність упаковки
На упаковці торта обов'язково має бути така інформація - склад, вага, термін придатності та спосіб приготування. Ця інформація має бути легко читабельною та зрозумілою для покупців. Сумлінні виробники дбають про свою репутацію і надають достовірні дані про свою продукцію.
Функціональність упаковки
Упаковка має бути і функціональною. Виготовляється з мікрогофрокартону, для якого характерна екологічна безпека, надійність і практичність. Конструкція самозбірна, а для зручності перенесення торта передбачена ручка. Функціональна упаковка не тільки забезпечує захист продукції та зберігає її свіжість, а й формує правильне сприйняття з боку покупців.
Вимоги до пакування тортів
Упаковка для тортів та інших кондитерських виробів має відповідати певним вимогам, а саме:
- міцність;
- надійність;
- екологічна безпека;
- функціональність;
- інформативність;
- стильний дизайн тощо.
Якісні коробки забезпечують захист від зовнішніх впливів (пилу, вологи, ударів тощо), зручне транспортування і зберігання відповідно до встановлених норм.
Широко використовується паперова упаковка. Вона буває різних розмірів і форм, а вибір залежить від виду кондитерського виробу.
Це можуть бути коробки, пакети, обгортки. Так, коробки призначені для тортів, печива, тістечок тощо. Виготовляються з картону або щільного паперу, прикрашаються різним декором для привернення уваги покупців.
Для пакування дрібних кондитерських виробів (цукерки, шоколадні плитки, печиво тощо) використовують паперові пакети. Прикрашаються логотипом та іншим декором, а для зручності перенесення мають ручки.
Паперові обгортки застосовують для пакування штучних кондитерських виробів: цукерки, батончики тощо.
Висновок
Оригінальна упаковка є важливою складовою для прибуткового продажу кондитерських виробів. Тому до вибору матеріалів і дизайну слід поставитися відповідально, враховуючи стилістичний напрям підприємства, корпоративні кольори, запити потенційних споживачів тощо.

