Віскі належить до міцних напоїв, його міцність іноді доходить до 60%. Воно багате різноманітними смаковими й ароматичними нотами. Багато століть тому цей алкогольний напій був винайдений на Британських островах.
Скористайтеся зручною послугою доставки з інтернет-гіпермаркету FOZZY. Широкий асортимент якісного брендового алкоголю ми зібрали для вас у категорії: https://fozzyshop.ua/ru/300348-viski.

З чого виготовляють віскі?
Виробляють напій за допомогою технології бродіння зернових культур, які потім відправляють дозрівати в бочках на різний термін, залежно від використовуваної сировини і бажаного кінцевого результату.
Смак і аромат напою безпосередньо залежать від використовуваної сировини і деревини бочок, у яких він перебуває. Під час приготування не додають цукор, формула максимально проста, виключено додавання інших інгредієнтів.
Алкоголь виробляється як односолодовим, так і багатосолодовим, останнє означає кілька видів використовуваних зернових культур.
Виготовляється напій із сировини на основі:
- ячменю;
- кукурудзи;
- пшениці;
- жита.
Країни-виробники
Найпопулярніші виробники - Шотландія та Ірландія, при цьому Шотландія експортує до 90% на світовому ринку.
- Шотландія. Країна-виробник, що є прикладом для всього світу. Напої з Шотландії мають найвищі стандарти виробництва завдяки суворому контролю. Найменше відхилення від вимог загрожує забороною на продаж напоїв у країні. Шотландські виробники мають найвищу ціну.
- Ірландія. Перша відмінність від шотландського алкоголю - напис на етикетці Whiskey, а не звичне для покупця Whisky. По-друге, ірландські віскі частіше переганяють тричі, щоб значно пом'якшити смак, але допускається і подвійна дистиляція (перегонка).
- США. Американське віскі виробляється з декількох видів зерен, у результаті виходить віскі з міцністю 80%, дозріває напій у нових обпалених бочках.
Знамениті віскі з Америки - це бурбон, Теннессі та віскі з кукурудзяного зерна.
Підказки для успішної дегустації
Перед вживанням віскі попередньо охолоджують до 18 градусів. Для дегустації в чистому вигляді, наливайте невелику кількість (приблизно 1/3 частина) віскі в склянку з товстим дном, наприклад, можна використовувати рокси. За бажанням можна додати льоду.
Напій п'ють обережно, маленькими ковтками, попередньо потримавши віскі в роті. Так ви зможете оцінити післясмак і аромат. Найкращий час дня для дегустації - вечір.
Для любителів змішувати чудово підійде додавання коли, кави і содової. Також перевагу віддають лимонному, вишневому і яблучному соку.
Замовляйте зручну доставку віскі та смачних закусок на сайті fozzyshop.ua. FOZZZY доставляє замовлення щодня по всій Україні.

