Ситний італійський зимовий суп із ковбасою, ситний італійський

Ситний італійський зимовий суп із ковбасою, ситний італійський

На відміну від літнього сезону, взимку залишається набагато менше варіантів, щоб приготувати смачний ситний суп, особливо коли хочеться урізноманітнити свої перші страви. Поспішаємо поділитися чудовим рецептом, новинкою серед перших страв - італійський зимовий суп із ковбасою.

Пріоритетом цього ситного супу є те, що він готується не з м'ясом, а з сирою ковбасою. І тут вже можна увімкнути фантазію, - застосувати різні варіанти домашньої ковбаси або купити готову. У нашому рецепті була використана ковбаса з індички. Також ситності супу надає біла квасоля - джерело білка, і паста у вигляді кумедних бантиків. Італійським суп називається через те, що саме італійська кухня віддає перевагу різним видам пасти, в поєднанні з м'ясними різновидами, томатами і прянощами. Цей чудовий смачний суп з ковбасою можна віднести до розряду здорової та корисної їжі.

Ситний італійський зимовий суп із ковбасою, ситний італійський

Цей рецепт розрахований на 4-6 порцій. Загальний час приготування - 45 хвилин.

Інгредієнти:

  • Оливкова олія - 1 ст.ложка;
  • Ковбаса з індички (або свинини) - 230-280 г;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Часник - 1 шт;
  • Помідори - 3 шт;
  • Курячий або овочевий бульйон - 1-1,5 л;
  • Консервована біла квасоля - 1 банка;
  • Сушені італійські трави (петрушка, орегано, чебрець, розмарин) - 1 чайна ложка;
  • Шпинат (або листя капусти) - ? пучок;
  • Дрібні макаронні вироби (бантики) - ? чашки;
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування:

1. Підготуйте продукти: поріжте ковбасу шматочками, наріжте дрібно, як на суп, цибулю і часник, кубиками поріжте помідори. Промийте квасолю.

2. На середньому вогні розігрійте в каструлі оливкову олію й обсмажте ковбасу протягом 3 хвилин.

3. Додайте цибулю і часник до ковбаси і підсмажте ще 4-5 хвилин, поки цибуля не стане м'якою, а ковбаса не набуде рум'яного кольору. Вмішайте нарізані помідори і готуйте ще 3 хвилини.

Ситний італійський зимовий суп із ковбасою, ситний італійський

4. Залийте ковбасу з овочами бульйоном, додайте білу квасолю та сухі трави, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до мінімуму і залиште каструлю томитися 10-15 хвилин.

5. У самому кінці висипте макаронні "бантики" і шпинат, посоліть, поперчіть і знову доведіть до кипіння на середній температурі та зменшіть вогонь. Закрийте каструлю кришкою і варіть суп із ковбасою на повільному вогні доти, доки "бантики" не стануть м'якими.

Це цікаво

Подавайте італійський зимовий суп до столу гарячим. У разі якщо у вас не виявилося під рукою свіжих помідорів, їх завжди можна замінити на консервовані або на томатну пасту, для додання аромату і кольору вашому супу.

Смачного!

Повернись живим