Борщ, страва без якої не обходиться, напевно, жодна сім'я. Ситний, наваристий і смачний зелений борщ, воістину є царем перших страв.

Однак, у весняно-літній період багато хто віддає перевагу зеленому борщу зі щавлем і яйцем. Кажуть, що з традиційним борщем у нього немає нічого спільного, але від цього зелений борщ не перестають називати борщем. Зелений борщ наповнений вітамінами, має неповторний смак і дуже легко готується. У спекотні дні не хочеться їсти важку їжу, але й без першого ніяк не обійтися, тому такі перші страви, як зелений борщ, окрошка и овочевий суп - це найкращий вибір літа. А в якості других страв добре йдуть овочеві страви: тушкована картопля, смажені кабачки, страва рататуй, овочеве рагу і, звісно ж, салати.
Як приготувати зелений борщ?
Інгредієнти:
- Бульйон - 3 л
- Картопля - 4 шт середнього розміру
- Капуста - 200 г
- Морква - 1 шт
- Цибуля - 1 шт середнього розміру
- Яйця - 3 шт
- Щавель - 1 великий пучок
- Зелень
- Сіль
- Чорний мелений перець
- Лавровий лист
Як правильно готувати зелений борщ зі щавлем і яйцем:
1. Зваріть бульйон до напівготовності. І підготуйте продукти: поріжте картоплю, цибулю та моркву.

Попередньо відваріть яйця.

2. Половину нарізаної цибулі додайте в киплячий бульйон. Свіжа цибуля додасть глибшого аромату та насиченого смаку борщу.

Варіть бульйон на середньому вогні.
3. Другу половину цибулі підсмажте на олії до золотистого кольору.

4. Потім додайте до цибулі моркву.

5. Коли морква віддасть свій колір - значить засмажка готова.

Не залишайте надовго цибулю з морквою в сковорідці, інакше від температури сковороди вони можуть підгоріти.
6. Додайте в бульйон картоплю і слідом за нею відправте засмажку.

7. Тим часом, поки не закипів майбутній зелений борщ, поріжте капусту.

І висипте нарізану капусту слідом за засмажкою в каструлю.

Тепер ваш борщ закипить нескоро. Накрийте каструлю кришкою, але не до кінця. Ви можете також трохи зменшити вогонь.
8. Підготуйте щавель. Гарненько сполосніть його водою та відріжте зайві кінчики. Хоча саме в них міститься найбільша кількість щавлевої кислоти. Але це на ваш розсуд, різати їх у борщ чи ні.



Нарізаний щавель відправляється в каструлю із зеленим борщем слідом за капустою.
9. Наріжте яйця та зелень.

Дочекайтеся, коли закипить борщ і дайте йому покипіти хвилин 5. Після чого додайте яйця із зеленню.

Посоліть, поперчіть і покладіть пару лаврових листочків. Доведіть до кипіння, вимкніть вогонь і накрийте кришкою каструлю з борщем. Залиште його так постояти хвилин 10-15.
Зелений борщ готовий!

До столу подавайте зелений борщ гарячим. І за традицією, ви можете додати в нього трохи сметани або майонезу.



